20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

Јесте ли били у Суботици: Њујорк тајмс каже да би је требало подсјетити

Утицајни амерички лист Њујорк тајмс уврстио је Суботицу на своју листу дестинација у свијету које треба посјетити у 2014. години.  У чланку, под називом „52 мјеста која морате посјетити у 2014”, Суботица се, заједно са српским вином, нашла на 42. позицији. Балканско полуострво има винску традицију која датира стотинама година уназад, али ратови и политички […]

субота, 11 јануара, 2014 / 19:20

Утицајни амерички лист Њујорк тајмс уврстио је Суботицу на своју листу дестинација у свијету које треба посјетити у 2014. години.

 У чланку, под називом „52 мјеста која морате посјетити у 2014”, Суботица се, заједно са српским вином, нашла на 42. позицији.

Балканско полуострво има винску традицију која датира стотинама година уназад, али ратови и политички немири који су током прошлог вијека протутњали тим регионом десетковали су српске винограде, пише лист.

„Прије десетак година Србија није производила готово ниједно вино које задовољава међународне стандарде. Али, ова земља је брзо успјела да оствари напредак, па су тако мали произвођачи недавно оживјели винску област Суботица-Хоргош, у близини сјеверне границе Србије са Мађарском”, наводи се у тексту.

Управо тамо, додаје се даље, Вински пут Палић привлачи велики број домаћих туриста који проводе дане у испробавању локалног ‘каберне совињона’ у винским подрумима, у пијуцкању сувог стоног бијелог вина ‘тријумф’ у ресторану Бошкафе и уживању у велнес центру суботичког хотела Галлериа.

Од европских дестинација на листи се још нашао Вараждин, албанска обала, Ротердам, Франкфурт, Шкотска, Јоркшир, шведски град Умео, швајцарско ски центар Андермат, Атина, Беч, дански град Хелсингер, Ватикан и Исланд.

Група аутора чланка „Њујорк тајмса” изабрала је дестинације из цијелог свијета које препоручује у 2014. години, руководећи се критеријумима као што су културна баштина, природне љепоте, храна, плаже и спорт.Коментариши