07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Стефановић: Избори у Београду 16. марта

Избори у Београду биће одржани 16. марта, изјавио је данас Танјугу предсjедник Скупштине Србије Небојша Стефановић. „Изборе ћу расписати вероватно крајем следеће недеље. Определио сам се да избори буду 16. марта, то је реалан датум о којем смо разговорали и у складу са законским роковима и оним о чему смо говорили крајем претходне године”, рекао […]

субота, 11 јануара, 2014 / 19:13

Избори у Београду биће одржани 16. марта, изјавио је данас Танјугу предсjедник Скупштине Србије Небојша Стефановић.

„Изборе ћу расписати вероватно крајем следеће недеље. Определио сам се да избори буду 16. марта, то је реалан датум о којем смо разговорали и у складу са законским роковима и оним о чему смо говорили крајем претходне године”, рекао је Стефановић.

Он је, одговарајући на питање о ванредним парламентарним изборима, рекао да СНС још није заузела став да ли ће се на изборе ићи или не.

Стефановић је поновио да је на лидеру странке Александру Вучићу одлука коју ће предложити Председништву, а да очекује да ће то страначко тијело на коме ће бити донијета одлука о расписивању избора, бити одржано до страначке изборне скупштине, која је заказана за 25. јануар.

„Очекујем да ће председник странке до 25. јануара заказати седницу Председништва на којој ће предложити неко од могућих решења и ми ћемо се о томе изјаснити”, рекао је Стефановић.

Он је навео да Вучић још није донео одлуку о томе шта ће предложити Предсједништву, због чега се сједница тог страначког тијела још не одржава.

„Вучић још није донео конкретну одлуку ни за изборе ни против. То је заиста тако, то није политичка игра”, рекао је Стефановић.

Он је напоменуо да се и јуче могло видјети да је Демократска странка, као највећа опозициона партија, као и већина опозиције, јасно ставила до знања да је за ванредне изборе и да постоји атмосфера у друштву да се провјери легитимитет власти.

„Осим што ми сматрамо да је доста урађено, очигледно да неке друге странке не сматрају да је све што је урађено довољно и не сматрају да може да се настави на овакав начин”, рекао је Стефановић.

Потпредсједник СНС је рекао да су невјероватне и бесмислене изјаве у медијима да нека земља са запада или истока притиска СНС у вези са одлуком о расписивању избора.

„Ни са Александром Вучићем ни са мном нити било ким озбиљним у земљи не може нико да води разговор на начин да нам каже да ли на изборе идемо или не. Такав разговор не могу ни да замислим”, рекао је Стефановић.

Он је додао да је оно што се може чути по медијима, да се неко договорио са Вучићем да ли ће бити избора или не, као и наводни договори о позицијама после избора, такође бесмислица, наводећи да Вучић још није донио одлуку. Коментариши