Јaшаревићево писмо медијима и браћи вехабијама

Припадник исламистичког покрета Мевлид Јашаревић, коме се пред Судом БиХ суди за терористички напад на зграду амбасаде САД прошлог октобра у Сарајеву, потврдио је своју повезаност са вођама радикалне вехабијске заједнице у Горњој Маочи и Бечу. Јашаревић је на полеђини писма чији факсимил објављује сарајевски “Дневни аваз”, као примаоце навео неколико редакција, али и особе […]

понедељак, 25 јуна, 2012 / 14:04

Припадник исламистичког покрета Мевлид Јашаревић, коме се пред Судом БиХ суди за терористички напад на зграду амбасаде САД прошлог октобра у Сарајеву, потврдио је своју повезаност са вођама радикалне вехабијске заједнице у Горњој Маочи и Бечу.

Јашаревић је на полеђини писма чији факсимил објављује сарајевски “Дневни аваз”, као примаоце навео неколико редакција, али и особе попут Нусрета Имамовића, који се сматра вођом вехабија из Горње Маоче и Мухамеда Порче из Беча.

Лист подсјећа да се сумња да су Имамовић и Порча инспиратори терористичког акта у Сарајеву који је извео Хашаревић, иначе, рођени Новопазарац.

Иако у самом писму не спомиње име вехабијског вође, Јашаревић, како се наводи, у садржају осликава профил ове особе.

У стилу “бораца Ал-Каиде”, Јашаревић наводи како му смета да га медији описују као терористу те се “брани” од тврдњи да је његов напад наштетио угледу БиХ.

Он, међутим, истовремено пореди себе, између осталог, и с норвешким монструмом Андерсом Берингом Брејвиком, који је прошле године брутално убио 69 људи.

“Како је могуће да нико није рекао да је Брејвик наштетио угледу Норвешке? Такође, имате брата 21-годишнег Арифа Ука из Косовске Митровице, који је убио два америчка пилота. Нико није рекао да је то наштетило Њемачкој”, написао Јашаревић.

Занимљиво је да он спомиње све ове особе, па чак и случај иживљавања над 19-годишњом дјевојком у Каравласима код Калесије, која је осам година у кући гдје је била заробљена проживљавала прави хорор.

Јашаревић у овом писму потврђује и своје тезе из видео опоруке, која је један од материјалних доказа Тужилаштва БиХ, а односе се на нетрпељивост према Американцима.

За Јашаревића, како наводи у писму, демократија није прихватљива. Овај терориста сматра да је због демократије Европа осуђена на пропаст?!Оставите одговор