Вукови убили 26 оваца у Хрваћанима код Прњавора

На имању Миленка Савића у Хрваћанима, општина Прњавор, вук је заклао 26 оваца, а штета је процјењена на више од 8.000 КМ. Према ријечима ловочувара Удружења "Борик" из Прњавора Младена Бошњака који је присуствовао увиђају, пронађени трагови указују да се несумњиво ради о вуку који је овце заклао у току протекле ноћи. Власник имања Миленко […]

понедељак, јун 25, 2012 / 13:37

На имању Миленка Савића у Хрваћанима, општина Прњавор, вук је заклао 26 оваца, а штета је процјењена на више од 8.000 КМ.

Према ријечима ловочувара Удружења "Борик" из Прњавора Младена Бошњака који је присуствовао увиђају, пронађени трагови указују да се несумњиво ради о вуку који је овце заклао у току протекле ноћи.

Власник имања Миленко Савић рекао је да је убијено 14 јагњади, тежине између 35 и 45 килограма, а остатак су овце од 70 и 90 килограма.

-Ријеч је о стаду од 40 оваца племените расе витемберг. Имајући у виду да се ради о грлима велике вриједности процјењујем да је минимална штета око 8.000 КМ, рекао је Савић.

У протеклих неколико година у прњаворским селима примјећено је повећано присуство вукова, који долазе са територија сусједних општина и не настањују ловшите којим газдује Ловачко удружење "Борик".Оставите одговор