Јaхорина: Стигао снијег, али и магла

Ски-стазе на Јахорини уређене су и отворене за скијање, али проблем представља магла, која смањује видљивост, изјавио је данас Срни руководилац за спорт и ски-стазе у Олимпијском центру "Јахорина" Миро Калем. Он је додао да се сутра очекује разилажење магле, што ће знатно поправити услове за скијање. "Стазе су спремне и снијега има довољно, једино […]

субота, 8 марта, 2014 / 13:33

Ски-стазе на Јахорини уређене су и отворене за скијање, али проблем представља магла, која смањује видљивост, изјавио је данас Срни руководилац за спорт и ски-стазе у Олимпијском центру "Јахорина" Миро Калем.

Он је додао да се сутра очекује разилажење магле, што ће знатно поправити услове за скијање.

"Стазе су спремне и снијега има довољно, једино нешто мање снијега има у доњем дијелу стазе `Прача", рекао је Калем и додао да ради већина косог транспорта на Јахорини, укључујући и шестосједе.

Скијашима који данас дођу на Јахорину Калем је поручио да, ради личне безбједности, прате вертикалну сигнализацију на ски-стазама и да скијају у складу са временским приликама.

Висина сњежног покривача на Јахорини јутрос износи 50 центиметара, температура ваздуха минус два степена Целзијусова, а вјетар дува брзином од седам метара у секунди.