Изложба о дjелу Владислава Петковића Диса у Паризу

Изложба „То је онај живот где сам пао и ја”, о животу и дјелу српског пјесника Владислава Петковића Диса, биће отворена до 2. априла 2011. године у Културном центру Србије у Паризу. Изложбу, коју је организовала и поставила Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка, отворио је синоћ амбасадор Србије у Француској Душан Батаковић, саопштено […]

четвртак, март 17, 2011 / 17:15

Изложба „То је онај живот где сам пао и ја”, о животу и дјелу српског пјесника Владислава Петковића Диса, биће отворена до 2. априла 2011. године у Културном центру Србије у Паризу.

Изложбу, коју је организовала и поставила Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка, отворио је синоћ амбасадор Србије у Француској Душан Батаковић, саопштено је из Градске библиотеке у Чачку.

Отварању изложбе присуствовао је и српски књижевник Радослав Петковић, Дисов унук, а у утицају француских модерниста на Дисову поезију говорили су директорка чачанске библитоеке Даница Оташевић и аутор изложбе Оливера Недељковић.

Поставка „То је онај живот где сам пао и ја” биће затворена промоцијом књижвеног дјела овогодишњег добитника награда „Меша Селимовић” и „Борисав Станковић” Владана Матијевића који живи и ради у Чачку. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *