Избори 2018 прошли: Шта ћемо сад?

Пошто у Дејтонској Долини Плача нема ванредних избора, свима којима се то не свиђа, мораће трпити четврту побједу СНСД заредом. Још четири године. Шеснаест у комаду. Куд сада са ратном реториком кандидата који су се ослањали на Правду за Давида?

понедељак, октобар 8, 2018 / 21:16

Оно што је најзначајније, односно најтрагичније, јесте да су ови избори показали да је Српска угроженија него икада. Не само опцијама насиља, или позивања на упитност саме Српске у вези са изборним резултатом, већ што је сама идеја српске државе западно од Дрине обесмишљена окупаторском, те политиком домаћих подизвођача. Али и геостратешким промјенама.

Наш идентитет и наша самосвјест су потпуно уништени. У политичком дискурсу влада естрадни национализам без икаквог конкретног темељног рада, изградње институција и колективног свјесног; односно у преводу: политика слугањерства, копирантства и продаје домаћих ресурса за биједне паре. И у идеолошком смислу, може се комотно рећи да је увознички лоби тотално уништио домаће произвођаче.

Сви проблеми који су постојали раније, не само да нису нестали, већ уколико одмах не почнемо системски и свако свој посао (власт да влада, опозиција да критикује) они ће се продубити. До степена да ће хистерична патетика преувеличавања значаја и величине једне Фејсбук групе, те силеџијство, некултура и злуради позиви на реваншизам након избора, који су кулиминирали непотребном лагаријом о 40.000 присутних на Тргу Крајине 05.10.2018. године, бити као дјечије хистерисање пред неправедним и старијим братом; у поређењу са нападом биолошким оружјем помоћу крстарећих ракета.

Бијела куга + Исељавање

На 25.053 км2 и готово сигурно мање од милион становника, ми нисмо спријечили жељу за емиграцијом на земље Запада, па чак и у некадашњу социјалистичку републику Југославије – Словенију. Опозициона СДС, као и од Запада фундиране НВО које су радиле за њихов грош, користиле су мотив редова испред словеначког конзулата у Бањој Луци. То што тиме ни четврти пут нису успјели да се врате на власт, не значи да ће тај ред бити мањи. Напротив, може се десити да изборни резултат код младих и млађих услови да он буде још и дужи.

То је посљедица привредног безнађа, али то привредно безнађе је опет посљедица непостојања идеолошког обрасца. Дјеловањем страних НВО и амбасада земаља НАТО, стасала је нова генерација која ће ускоро почети Српску да гледа као нешто непријатељско. Многи од њих то већ раде. У идеолошком обрацу продуженог одрастања непрестаним студијским усавршавањем без запослења, или одласка у иностранство уколико се не паразитира на родитељима, свака шупља прича уз шачицу долара и „пројектић“ лијеже у подсвијест не само као истина – већ као сламка спаса.

Национални занос који је изнио рат против НАТО пакта, Републике Хрватске и исламизиране браће из Ефбиха (плус ХВО), потпуно се излизао и постао контрапродуктиван при представљању млађим нараштајима, који у њему не виде смисла, него га посматрају по дјеловодима које су им наметнули семинари и едукације; а који научавају да се треба одрицати суверенитета, уводити нека правила и прописе који не постоје ни у земљама које такве акције финансирају.

Шта ми радимо?

Од свега патриотског што је остало у Српској, јесте да су све политичке партије које нису изравно и отворено против Српске, своје плакате и другу медијску галантерију удесиле ћирилицом. У исто то вријеме портпароли свих најјачих странака, али и ових мање јаких, пишу латиницом и имају врло естрадне иступе везано за Српску по друштвеним мрежама. Много више воле Брисел од Москве. Тако, смјеном генерација, прије да може доћи до тога да Српска ишчили, него да латинични чувари нашег идентитета имају мотив да бране било шта друго осим личне власти.

Довољно је рећи да је Фронтал.СРБ једини ћирилични портал западно од Дрине, ево већ скоро десет година. И не само то, већ та једина свијетла тачка је покушана дезавуисати, па су људи који су финансирани од фондова земаља НАТО, направили и латиничну копију нашег портала, при чему су нам украли логотип.

Нико од надлежних у томе не види проблем. Не код нас са Фронтала, јер смо се одбранили и на суду доказали ту невладинићко-дупеувлакачку и ситнотезгарошку крађу идентитета. Проблем је у државним установама које говоре о јачању Српске, док РТРС све садржаје на страном језику титлује латиницом. Дјеца по друштвеним мрежама, заједно са политичким родитељима, ни не разматрају употребу свог писма, а понајчешће ни језика. То да задеси неки други народ, не мора бити велики, Бугари напримјер, то би био мотив за политичко организовање и преузимање власти.

Уколико празна национална реторика најновијих побједника на изборима у Српској, овакво дјеловање система на свијест становништва не замијени испуњењем предизборних обећања у овом смислу, политичко организовање овим поводом биће неопходно. Надамо се да не, али врло вјероватно једнако огорчено, агресивно и патетично; као што је то случај са сектом политичких Давидијанаца на Тргу Крајине.

Шта треба да радимо?

Владајући могу комотно да се питају како да задрже већину у парламенту и након четири године, обзиром на стратегију опозиције која више личи на тактику. Но, овај пут су се сами, у срцима својим узљуљали, а атмосфера у јавности одавно није била тако подешена да је веома могуће да опозиција узме власт.

Власт сада треба да памти тај страх и да зна његов узрок. Запошљавање прекобројних, нестручних, искључиво полтронично оданих појединаца, у тешким тренуцима за власт и државу коју представља, нису ни од какве користи. Они прије гледају како да постану прелетачи, што је велики број запослених на РТРС који су се појављивали у својству грађана на Тргу Крајине и посвједочио.

Прављење олигархије и готово династичких позиција позиције до сада би требало да је потпуно окончано. Сада, ако ништа, бирањем најспособнијих из клана, који ће сједити на државним функцијама,

Шта стварно треба да радимо?

Јесте, ми са Фронтала смо наивни, али и даље мислимо да власт треба мало попустити стисак на РТРС и припадајућим медијима, да институције треба да се престану понашати раштимовано и у суштини антисрпски. То је корисно за друштво, јер неканалисање оправданих незадовољстава, чак и оних на које држава нема одговор, спречава негативне појаве на улици, каквим смо присуствовали у финишу кампање.

Веома је лако постићи велике ствари за српску културу и језик, а то је да РТРС титлује све своје програме латиницом. Треба само један позив. Да не причамо да министарства треба да прочитају сценарије прије него што дају паре за филм, да се зове више људи као Захар Прилепин, а мање оних као што је Боно Вокс.

У спољној полтитици треба заузети јасан став и не флертовати са сталним укидачима Српске, па ни по цијену уласка у Савјет министара. Те институције државне заједнице треба развластити у свим областима гдје није кључна одлука Бање Луке. Треба Српску направити економски де факто независном од Ефбиха и онда је стварна независност само формалност.

Од инфраструктуних пројеката, колико сутра треба почети пругу Милошевац – Бијељина, којим би се жељезницом спојио прелаз преко Уне код Добрљина и онај преко Саве у Рачи. То је кичма Републике Српске, која нанизујући Брчко као само још један пршљен, а никакав екстериторијални дистрикт, води ка нашем једином истинском савезнику у свијету – Србији. А и километар пруге кроз равницу кошта астрономски мање од километра аутопута, преко било каквог терена.

И то је доста за почетак мандата. Али и његов крај.

Наравно да нико озбиљан не вјерује да је било коме заиста и на крај памети да оствари ове политичко-економско-инфраструктурне циљеве који би нас водили ка независности. Историја нас учи да је слугањерство страном капиталу и политичком утицају вијек било јаче. Но, пошто је ово све на Фронталу (а поготово жељезничка пруга) помињано још прије осам година, нико нам не може забранити да сањамо бољу будућност.

 24 КОМЕНТАРА

 1. Рајко узео Симића на крило
  па маломе унучету
  причо шта ће бити
  кољеш сине без обзира
  дјете или жена
  Србска нам никад
  неће бити
  поражена!

 2. Власт сада треба да памти тај страх и да зна његов узрок. Запошљавање прекобројних, нестручних, искључиво полтронично оданих појединаца, у тешким тренуцима за власт и државу коју представља, нису ни од какве користи. Они прије гледају како да постану прелетачи, што је велики број запослених на РТРС који су се појављивали у својству грађана на Тргу Крајине и посвједочио.

 3. Ноћ дугих ножева је назив за низ политичких убистава извршених у Нацистичкој Немачкој између 30. јуна и 2. јула 1934. године. Нацистички режим је спровео егзекуције над најмање 85 људи из политичких разлога. Многи од убијених су били припадници Јуришних одреда, нацистичке паравојне организације.

 4. „Дјеловањем страних НВО и амбасада земаља НАТО, стасала је нова генерација која ће ускоро почети Српску да гледа као нешто непријатељско. Многи од њих то већ раде.“

  A mozda bi ipak malo samokritike valjalo..cisto radi nas samih..da se izdignemo iz dobro konstantovanog u tekstu posrnuca. Dakle, npr
  „Djelovanjem vlade Srpske i nedjelovanjem njene opozicije, stasala je nova generacija koja ce uskoro poceti Srpsku da gleda kao na nesto neprijateljsko. Mnogi od njih to vec rade“

  Pa jel moramo biti uvijek Srbi i za nas idiotizam, nesposobnost i ostalo, kriviti druge?
  Ma koje NVO, ambasade i slicno..

  Krivce treba traziti u poziciji, opoziciji, a zasto ne i reci neodgovornom, neobrazovanom i nacionalno neosvjestenoj svjetini

 5. Квалитет овог портала су колумне на њему. Које пишу аутори разни. На другим порталима имамо такође пискарања новинарских спонзоруша која препотентно зову колумнама, но то су (готово) увијек наручена мишљења, са јасним смјерницама, у правилу са сврхом да се мрски негативац или мрски негативци пежоративно „обраде“ и оцрне. Или да се мало више „болдују“ нежељене појаве и трендови, наравно из перцепције наручиоца мишљења.

  То нису колумне (већ како написах наручена мишљења), и колумна би морала бити лично мишљење слободноумних људи, став, поглед аутора о некој теми. Квалитет колумне одређује садржајност, ваљаност закључака, разумијевање материје и проблематике о којој се пише. Колумне на овом порталу су квалитетне.
  Често се не слажемо са неким ставовима, закључцима, ја се често не слажем, за индоктринисане читаоце навикнуте на један наметнути калуп поимања ствари су често и иритирајуће, но то су квалитетне колумне.

  И овдје имамо јако квалитетан и садржајан текст.

  Аутор је доста оштар, критичан, и овдје су мање важне неке појаве које су се манифестовале у току кампање и избора, више је то један скарадан систем вриједности који смо прихватили и који нас спутава.

  Избори су пропшли. Странке су прошле како су прошле. Како је ко сејао, тако је жњео.
  Опозиција у виду СзП је имала подршку и помоћ западних амбасада (чији су нови фаворити) преко медија и НВО које контролишу, извјесно и финансијску подршку, и ? је колико су то искористили, и да ли су могли направитии бољи резултат..
  Кокетирање са сектом ПзД им је верујем поправило резултат, заправо више се преко фарсе око Давида једном % бирача огадила актуелна власт, пардон „режим“, што је донијело + опозицији, што ће рећи, поправили су рејтинг не својом кривицом.

  Актуелна власт је добро прошла, а ја бих рекао, „преживила“ је ове изборе.
  Колико сви буду у стању извући поуке, тако ће им бити у будућности.
  Али је ? колико су у стању, и владајући блок и СзП, извући поуке, превише је ту медиокритета који своју инфериотност, безидејност надокнађују острашћеном реториком, мало се окрену популизму, патетици, естрадном национализму, па док пролази, добро и јест. Упрошћено, нису то људи чији капацитет обећава.

  Избори су прошли (додуше некима нису, ове из СзП и пратеће медије још држи предизборна грозница, неки траже поновно ручно бројање свих листића, хљебтије*ем, који ликови), идемо даље.
  И шта даље, којим путем. Проблеми остају, посрнула економија, но паралелно имамо морално, културно и духовно посртање нације, економско безнађе прати и одлив популације у богатије земље.
  Биће и компликованија политичка сцена у наредне 4 године, у федералном Сарајеву у заједничким институцијама имаћемо неке старе и неке нове хуље, посебно ова двојица у предсједништву, Жељко и Шефик, задњи има и крваве руке, умрљане српском крвљу, шамар свим Србима, шамар за који смо сами криви. Биће зајебано.

  Једна кинеска пословица каже, и најдужи пут почиње првим кораком. Аутор је у тексту у дијелу „Шта стварно треба да радимо?“ дао своје виђење који је то, тачније који би то требали бити први кораци.
  Слажем се, Има их још, лично бих волио да се на нивоу БиХ успостави српски блок (ма не мора бити ни блок, неки прећутни споразум) који ће се умјети одбранити од насртаја на Српску, историја нас учи, када смо били јединствени и одбранили смо се.
  И ова фарса око Давида и ова секта и светилиште пред Боском треба нам бити поука, и наук за сутра шта чинити када се нека нова фарса, у почетку на таласу ематије, закотрља.
  Дуг пут и пуно посла је пред нама.

 6. Како и написах у претходном коментару, постоје колумне и наручена мишљења новинарских спонзоруша које препотентно зову колумнама.

  Примјер једног таквог нарученог мишљења имамо са антисрпског смећа од портала званог „Бука“, текст са истим насловом као овај, који је написао (http://www.6yka.com/novost/145177/aleksandar-trifunovic-sta-cemo-sad-) усаидов испрдак са истим именом и презименом као један врсни српски кошаркашки стручњак.

  Наручено мишљење је у сврху да да разумно објашњење зашто су избори завршили тако неповољно и црно. Црно за фаворите газде овог Аце.
  Како и написах, такви текстови се обавезно баве мрским негативцем, и овај усаидов испрдак се бави наравно готово искључиво у тексту Додиком лично.
  Додуше, требала је то бити нека анализа избора, тако је почело, но брзо га је понело и имамо једно набрајање марифетлука, прљавштина и других свињарија мрског негативца.

  Опозицију спомену тек у пар реченица, тек толико да нагласи да су скрахирали јер Бореновић и Вукота прије 3 године нису послушали његове „премудре“ савјете, ваљда да се оправда газди, није до мене, ја их савјетовао, ал џаба кад мамлази не слушају.

  Мрским негативцем се бавио нашироко, изјавама, гријесима, кога гости и кога поји, коме пријети и коме завлачи, мора се зарадити усаидов хонорар, а како је то и обавезно мора ту ићи закључак како није све црно па тако усаидов испрдак „дубокоумно“ поентира;

  „Milorad Dodik je ostvario nešto više od 25% glasova, nešto manje od 25% je bilo protiv njega, oko 50% ljudi nije glasalo za njega. Ovo i nije tako loša matematika.“

  Оно јес’ обавезна али мало уврнута логика. Ових других 25% су ваљда Иванићеви гласачи. По чему то закљулује да су против мрског негативце, можда само мисле да је Иванић бољи избор за члана предсједништва.
  И чекај, ово 50% људи није гласало за овог негативца. Ваљда су то ови апстиненти (није 50% него 41%, но добро, не бави се лик тим нијансама). Па ваљда је логично написати нису изашли на изборе, што мора то бити да нису за некога, можда су људи једноставно оперисани од политике.
  Заправо да мало „болдујем жељено“ виђење. И ови што су ставили крстић на Додиково име су против њега, и то највише, тим крстићем поручују „море мрш из Српске, иди тамо у федерално Сарајево па нека те они трпе 4 године“.
  Тако да имамо заправо 100% људи који су против мрског негативца, то је још боља математика. Ваљда.

  Повезница са овим текстом је што имамо два текста са истим насловом и који би се требали бавити истом темом, и ту видимо разлику између колумне (и то јако добре колумне што је горњи текст) и нарученог мишљења.

 7. Последњи који изађе нека угаси светло. Ова рупа коју су ископали само за нас постаје дубља и мрачнија након сваког украденог гласа од ове неме руље.

   1. Претварао се на БН-у да је Србин, палио Вукоту, па заборавио да је на Фронталу латиничан.

   2. Desi bre kočničaru? Menjaj temu kao i uvek, za to si plačen. Možda bi mogao da nam kažeš šta raditi posle izbora? Svi čekamo na tvoja nepogrešiva predviđanja, jebo babu vangu. Jedno ne smemo zaboraviti, tebi je dobro, i toplo u gazdinom dupetu. Ne treba praviti nagle pokrete jer gazda može i da prdne. Za ostale, ti nam reci, sokole?

 8. Не знам ко је писао овај текст, морам да кажем да ме пар теза које чине суштину, чини поносним што сам годинама кроз текстове и кометаре на једином ћириличном порталу у Српској.

 9. Не знам ко су аутори текста (осим поприлично безличног „ми са Фронтала…“), али мислим да би их требало чинити поносним што један човјек – који је пуно поштенији, досљеднији и одговорнији од свих њих скупа – повремено пише на том истом Фронталу: капетан Никола Лазаревић. Човјек има идеју, прави програм, прави странку, излази у и пред народ, улази у изборну трку, па ком’ опанци, ком’ обојци… За разлику од њега, аутори текста – из своје удобне анонимности, поштеђени резултата борбе за гласове народа, ослобођени било какве одговорности као и озбиљности – сипају из рукава савјете о јавном сервису, вањској политици, култури и инфраструктурним пројектима…

 10. Хвала ти Османе ко год да си, ипак морам да кажем како Фронтал СРБ одскаче годинама коректним приступом према проблемима у друштву, да је, колико год то сметало другим, супер национално одговоран портал, да се нису никад издали, а сигуран сам да су могли, на врхунцу, негдје 2013- 2014 године, могли су добити од оних који купују наше животе Бог зна шта, само да су се сврстали.

  Свједок сам да су се овдје објављивали текстови писмених људи, политичара из разних опција, било је ту и оних који јесу много писмени, али кроз своје текстове више хоће да нам покажу колико су „потковани образовањем“, било је нарциса у које би понекад могли и мене сврстати због тога што тврдим да сам ПРЕЈАК, што је тачно и тачка.

  Нажалост, имали су и страшан пад због тога што су један дужи период дозволили да поједини удбашки и страначки ботови својим коментарима растјерају оне који су имали шта рећи, наравно, посљедично и кроз тај њихов честити рад, да дође до веће демократизације у друштву.

  Дословце су могли постати савјест друштва, ако у једном периоду то и нису били у Српској, као и НОВИ СТАНДАРД покојног Цвијановића у Србији, све док га прије пар година не хаковаше више пута, касније уцијенише, човјек попуста због егзистенције породице, посљедично због душевног бола оболи и оде прерано на боље мјесто за живот.

  Ипак, од мене све честитке, ваља трпити критике и нападе, немати средства и остати човјек, све држећи се идеје, због чега је Дане овај портал и основао.

  Издржи Дане, ви часни људи подржите овај коректан портал, мора негдје бити свјетла, ја ћу свакако истрајати на идеји и спасоносном програму за Српску, све пишући и сто пута се више борећи за идеју после ових избора.

  Шта друго да радим, не може се против самог себе ако си частан човјек.

  Јебига, криво сједи, право реци, зар не Симо

  1. Мало ти хвалиш мерхаметлук газда Дане, колико ти је рекламе направио.
   Ђабне, што би рек’о Џасмин.

   Поправио си резултат за 300%.

 11. Немам коментар Симо- тачкице на твоје провокације, шаљем поруку кроз овај коментар.

  Настављам борбу, мислим да ће да гори, видјећете како се води агресивна постизборна кампања, ишао сам коректно у кампањи, господски, да народ види да се ради о ГОСПОДИНУ, о човјеку стратегу који промишља десетине година унапријед о судбини српског народа и Републике Српске, да виде да се ради о честитом човјеку и патриоти, нисам БИТАНГАМА могао ништа због медија, пара, уцјене радника у јавном и приватном сектору………………

  Завршено је, сад се не гласа,нпр. сви ти који су то радили у мојим Палама изгубили су, једни друге уништили, зато Лукавица има седам посланика,четири у БЛ, три у Сарајеву, а Пале, Соколац, Рогатица и све друге општине из изборне јединице осам ниједног, осим Соње на компензацији.

  Знате, сад САМО медији раде, сад се удара, ништа нисам могао у изборној кампањи,али У ПОСТИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ЋУ ДА РАЗБИЈАМ, само полако, Ниџо је стратег, остао сам сам, сви су своју личну и партијску причу испричали, ја сам причао о програму, о идеји, о саборности, о свом истоку, доказао да сам супер национално одговоран човјек, показао да ја из главе без грешке могу причати онолико, колико они које су истурили лобији, не знају ни прочитати написано да не погријеше.

  Слушао сам будале које се не разумију ни у политику, ни у законе, ни како функционишре држава, ни гдје је у свему томе Српска.

  Да не говорим да су то све људи који иду по памет негдје, е сад је доста, платио сам данак у крви ових осам година часне борбе за опште добро.

  Вријеме је да ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ покажу колико требамо Српској, посљедично због релаксације односа и економског интереса, Федерацији.

  Наравно, ко то у Српској тренутно може распалити, ко може више на терену, све кроз пратњу медија и писање урадити, него часни, харизматични и писмени Лазаревић, са мудима као двије планине?

  Наравно, нисам наиван да могу сам, ја ћу палити пожар правде Српском, други ће поентирати гдје треба.

  Значи, биће министара у затвору,препознаће се они у даљем коментару сами, биће преиспитане и поништене скоро све концесије на миницентрале,биће ВЕТО на шуме, на ријеке, на планине, на земљиште, на руде, ПОДВУЋЕ СЕ ЦРТА, све ће то до Божића бити одрађено тако да неће влада смјети прднути без дозволе јавности и ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  Биће доброг таласања на Сарајевско-романијској и Горњо-подрињској регији, неће БИТАНГЕ због пљачке наших природних ресурса ово мало младости што је овамо остало отјерати у печалбу?
  Сјетите се, „Да наше гробове овамо, за десетак година, кад ми старији умремо, руше они са БРАДИЦАМА и КРАТКИМ ПАНТОЛОНИЦАМА, као што то двије деценије раде на Косову и Метохији“.

  ЦИТАТ из задње реченице у мом последњем изборном обраћању петог октобра-има на мом профилу.

  Показаће вам једини преостали политички романтичар, како ме прије два мјесеца у личном разговору назва Здравко Крсмановић на случајном сусрету, на кафи изнад уништеног кањона УГРА. показаће Ниџо шта значи ићи 100%,, нека не мисле они који мисле да мисле, да сам се зајебавао кад сам рекао да ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ стављају ВЕТО на ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ.

  Само ме пратите ових дана, ја сам прагматичар, док све припремим и договорим, ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ као морална вертикала ће орати и сијати, а храбри и честити жњети.

  Гарантујем вам, летиће перје као кад кобац ухвати кокош.

  1. Никола, спровођење националне и одговорне политике која ће зауставити пљачке сопственог народа у читавој Источној Републици Српској од стране мафијашке хоботнице из Бања Луке значи осим враћања слободе, достојанства и будућности за опљачкани народ Источне Републике Српске и да си режиму узео њиховиу шибицарску игру коју су они “ патентирани“.
   Ако ти је стварно до тога,ако си рјешио себе онда прво у Америчку, Британску, Њемачку и Француску амбасаду јер ћеш у супротном бити убијен из хеликоптера.

   Заправо Никола мени се чини да си изгубио здрав разум, бистар и бритак ум.
   Ти мислиш да си на некој новој животној раскрсници а нису у стању тумачити ни најобичније текст са Фронтала себи а водио би народ у борбу. Због тога те молим да ми разјасниш како ти видиш овај дио текста који сам копирао у другом коментару од прва три моја коментара испод текста.
   Мени се чини да ћеш ти са тим својим “ мућкањима“ по Романији заправо постати они што су комунистички злочинци патентирали “ агент провокатор“.
   Бацио би први камен на хеликоптер а нису у стању схватити два реда да сада слиједе прочишћења или што би Орвел рекао “ испаравања“ свакога ко је исказао људскост и отишао на трг без јасног задатка који треба извршити.
   “ Познајеш ли мој глас,јеси ли ми вјеран“ рече глас са друге стране телефона и Источна Република Српска диже се на отпор.
   ОТПОР СТОКО!!!
   Ово је финта режим као када се црвено месо од Милошевића преселили на Јулино брдо.

   Никола Лазаревића је сада само за мировне. Природа ће сама срушити режим.

 12. Isprdak je isprdak, bio on usaidov ili KlonaZmajaOdSipova.
  Narucena piskarala su narucena piskarala bila ona narucena od ovoga, ili od onoga.
  Razlika je u tome koliko se citaju. A , razlika je ogromna.
  Cijenim usaidov isprdak sto je doslijedan , ne mijenja gazde kao cigan konje, sto iz juga ne prelazi u buru.
  O Vaskovicu da ne govorimo. Milionski i milionski pregledi Sicusnim Dusama su kost
  u grlu koju ne mogu da progutaju niti da je vrate nazad kako bi dosli do vazduha.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *