Весна Адамовић поднијела оставку на све фунције у СДС

Са дубоком моралном одговорношћу, у првом реду према себи, а онда, наравно, и према вама, обавјештавам Вас да подносим неопозиву оставку на сљедеће функције у странци.

уторак, 9 октобра, 2018 / 12:33

Поштовани предсједниче Српске демократске странке, поштовани предсједниче Главног одбора СДС, поштовани Генерални секретаре СДС,

Са дубоком моралном одговорношћу, у првом реду према себи, а онда, наравно, и према вама, обавјештавам Вас да подносим неопозиву оставку на сљедеће функције у странци:

  • на мјесто предсједнице АЖ СДС РС
  • на мјесто члана Главног одбора СДС РС
  • на мјесто предсједнице АЖ ИЈ 3
  • на мјесто предсједнице АЖ града Бањалука

Као човјек са дугогодишњим радом и активизмом у странци, као човјек који је дао несебичан и пуни допринос за морално узрастање странке, као жена која се борила за поштовање јединства и саборности, поштовање сваког члана појединачно, надам се да ћете разумјети мој чин. Ово није исхитрена одлука, већ одлука која је посљедица нечињена странке, и понављања грешака из прошлости.

Странка, која је прокламисала борбу за бољу будућност образом и поштењем, на моју жалост, и жалост свих оних који су вјеровали у то, пала је на испиту. Није се смјело десити искуство прошлости, нису се смјеле затварати очи пред очигледним појединачним интересима (како у Бањалуци, тако и у Републици Српској) који су надвладали заједнички интерес, и управо довели до резултата који је скандалозан.

Ја, са дубоком тугом, констатујем да не могу ићи даље у истој колони са људима који су добили повјерење на превару, на обману, на манипулацију и на трговину…. а, вама, који ћете у будућности доносити одлуке, можда ово моје писање буде нешто над чим ћете се замислити, а можда буде само једно од многих у низу који су били и прошли…

Желим вам свако добро, да изградите Српску демократску странку онаквом каква нам треба и какву људи широм РС желе да виде.

Ја још увијек вјерујем да ви то можете, и да нећете више дозволити недостојним људима и у Бањалуци и шире да буду на мјестима одлучивања.

Да Бог буде уз вас !

ВЕСНА АДАМОВИЋ, члан Српске демократске странке