Из Донбаса за Фронтал.РС: Јединице ДНР и ЛНР напредују, заузет међународни аеродром Херсон

Најновија вијест са јужног фронта из правца Крима, јесте да је заузет град Геническ, сјеверно од полуострва Крима, те аеродром Чернобајевка, што је међународни аеродром Херсон код истоименог града, за који руско министарство одбране тврди да је сада потпуно блокиран, уз град Бердјанск.

недеља, 27 фебруара, 2022 / 08:38

То је посебно важно, јер су руске јединице нешто раније претрпиле губитке на том правцу, када је колона војних возила потпала под артиљеријску ватру.

Јединице украјинских неонациста под именом Азов су гађале ракетним системима Град предграђа Маријупоља те погодили стамбене зграде и школу, те руско Министарство одбране наводи да има цивилних жртава. На том правцу Восјска Доњецке Народне Републике је заузела мјеста Павловск и Пишћевик.

Лугањске Народне Републике је од почетка операције помјерила линију фронта 52 километра, а јуче је заузела градове Новоахтирка, Смољаниново, Станично Луганское; том приликом су оборена и два украјинска дрона типа Барјактар ТБ-2.

Код Харкова се 471 војник из 302. ракетног пука Оружаних снага Украјине предао јуче руским снагама, те ће они сви бити отправљени својим кућама након престанка војних операција..