Ивковић задовољан припремама у Њемачкој

Селектор кошаркашке репрезентације задовољан радом и атмосфером у Ротенбургу и нада се да ће екипа бити у топ форми већ на премијери шампионата у Литванији. Два дана пре завршетка припрема у Ротенбургу селектор кошаркашке репрезентације Душан Ивковић има јасну слику пређеног пута и у каквој, прије свега физичкој спреми, кандидати за Европско првенство у Литванији […]

петак, 22 јула, 2011 / 09:43

Селектор кошаркашке репрезентације задовољан радом и атмосфером у Ротенбургу и нада се да ће екипа бити у топ форми већ на премијери шампионата у Литванији.

Два дана пре завршетка припрема у Ротенбургу селектор кошаркашке репрезентације Душан Ивковић има јасну слику пређеног пута и у каквој, прије свега физичкој спреми, кандидати за Европско првенство у Литванији улазе у трећу фазу припрема које ће обавити у Вршцу. Немачка је, по свему судећи, била пун погодак, пружила много боље услове од планинске базе претходних година у Италији.

-Имамо добре услове за рад, а смештај и услуга су на врхунском нивоу. Само један тренинг који је био предвиђен напољу због лошег времена одржали смо у сали, тако да је план максимално остварен. Залагање, дисциплина и вољни моненат играча су високо изражени, што је увек био случај. Подигли смо интензитет рада у односу на прве дане у Ротенбургу. Циљ је да за први меч на шампионату против Италије будемо најспремнији, што је красило ову репрезентацију и на претходна два велика такмичења – истакао је Ивковић.

Проблеми са којима се селектор суочио на окупљању објективне су природе, али како време одмиче, на срећу, све их је мање. И два највећа, када су у питању повреде Немање Бјелице и Новице Величковића, покушаће да реши са стручним штабом.

-Чињеница је да клупске сезоне код већине играча из различитих разлога нису биле сјајне, због чега нису много напредовали. С друге стране, ту су и повреде с којима су појединци ушли у припремни циклус. Бјелица је до сада радио искључиво по индивидуалном програму, највише на физичкој спреми. Због природе повреде и дужег опоравка тек недавно је почео тренинге у којима има контакт с лоптом. Величковић је на путу да поново ради пуним интензитетом. Верујем да ћемо уз велики труд играча све ове околности превазићи и да ће нас красити тимска игра и заједништво – оцијенио је селектор.

Да су кошаркаши породица, показало се и по повратку Косте Перовића који је добио три дана слободно због женидбе.

-Није било могуће да будемо на венчању, али направили смо му пригодно славље у хотелу. Коста нас је све обрадовао бакиним чоколадним колачима – пренјео је део атмосфере Душан Ивковић.