Иванић у Бриселу са шефом народњака: Забринут због разлика у формирању власти у Сарајеву

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић борави у Бриселу гдје се данас сусреоса предсједником Европске народне Партије Жозефом Долом.

уторак, 7 маја, 2019 / 16:09

Иванић је током састанка информисао Дола о политичким приликама и ситуацији "Изразио сам забринутост због превеликих разлика које испољавају политички актери који би требало да формирају власт на нивоу БиХ.

Ми константно позивамо на формираење власти, јер је свима у интересу да се тај процес што прије заврши и да се процеси у земљи неометано одвијају", казао је Иванић.

Иванић је изразио задовољство због интересовања Европске народне партије, најснажније политичке групације у Европи, а чији је и ПДП члан, за прилике у БиХ. Током састанка било је ријечи о сарадњи ПДП-а са Европском народном партијом.

Том приликом, Дол је изразио своје увјеравање да ПДП у ЕПП-у има искреног партнера који подржава програмске циљеве и прогресивно дјеловање ПДП-а.

Током дана Иванић ће се састати и са Микулашом Џуриндом, некадашњим премијером Словачке и тренутним предсједником Мартенс центра за европске студије, скојим ће разговарати о едукативним и истраживачким пројектима.