Иванић послије Бакировог лица које је звучало познато: Нисам оптимиста…

Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ, истакао је да није добро искориштена данашња званична посјета тројице чланова Предсједништва БиХ Србији, те да није очекивао да ће бити разлике у ставовима преостала два члана Предсједништва, предсједавајућег Драгана Човића и члана Бакира Изетбеговића, када је ријеч о спољној политици земље.

среда, децембар 6, 2017 / 18:53

„Нисам доживио да може бити разлике. На састанку смо јасни рекли, господин Човић, прије свега, да ће БиХ, док год Србија не промијени став, поштивати територијални интегритет Србије. Ту не видим ништа спорно. Они који виде, морају објаснити како је до тога дошло“, казао је Иванић, а затим додао:

„Мислим да генерално ову посјету нисмо искористили у правом смислу. Направила се нека тензија. Прије свега, мислим да то долази, морам то рећи, из дијела бошњачких политичара. Од свега се прави нека завјера и неке теорије које апсолутно не разумијем, али то је више питање за нас унутар БиХ. Мислим да је интерес БиХ био да се утврди граница са Србијом. Највећу корист од тога може имати управо БиХ. Не разумијем шта неко неког може преварити, ако се тражи размјена територије квадратни метар за квадратни метар“, рекао је Иванић.

Иванић је додао да није оптимиста, попут Човића, да ће се унутар Предсједништва БиХ ријешити питање границе са Србијом.

„Волио бих да јесам, али нисам. Залагао сам се за договор о границама, али имате теорију да чим се неко из српског народа за то залаже, мора да је нешто против БиХ. Шта год човјек да уради, добије неку врсту неког чудног одговора“, наглашава Иванић.

Он је казао да сумња да ће се унутар БиХ ускоро донијети одлука о траси аутопута Београд-Сарајево.

„Јасно сам рекао да мислим да у БиХ неће бити договора око тога куда ће траса ићи, да ће једна траса бити у Федерацији, а друга у Републици Српској. Пошто се ентитети задужују, они ће сами одлучивати у којем ће правцу ићи. Претпостављам да ћемо у неком времену које долази имати двије трасе. Договора око тога у оваквој БиХ, са овим стварима које смо имали прилику видјети и у једној међудржавној посјети, потпуно је нереално“, наглашава Иванић.

Истакао је да не воли што се десио неспоразум предсједавајућег Човића и бошњачког члана Изетбеговића о питању међународне политике БиХ, посебно када је ријеч о ставу о Косову.

„Видјели сте да сам ћутао поштујући дигнитет земље из које долазим и поштујући домаћина. Како се други понашају, то нека други процјене, зато нисам хтио да учествујем у тим стварима“, рекао је Иванић.

Он сматра да се све што се данас десило током конференције за медије у Београду своди на „додворавање властитој политичкој публици“, али и да је показало да БиХ има велики унутрашњи проблем, који постаје све дубљи, те да ће таква политика највише коштати БиХ.

(Анадолија)5 КОМЕНТАРА

  1. За тебе да!
   Хитлер и Павелић нису теби и твојима нанијели никакво зло, па зато тако и мислиш. Твојих је само 0,6% изгинуло борећи се против Хитлера и Павелића, мој Џасмине…

   1. “ 0,6%“ iskoristenosti mozga Mr.Симо П. Ороз, steta. Nista na svetu nije opasnije nego biti iskrena neznalica i svesno glup. Moj „pijevac“.

 1. Da je srece pa da nam ovaj bakir jos dugo potraje
  Nema boljeg promotera i ujedinitelja Republike Srpske od njega …
  Ali steta sto ga zapad pusta niz vodu kao g…o .
  Sopstveni turci mu rade o glavi na mig stranih ambasada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *