Иванић посјетио Република Српска пук Оружани снага

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић данас је, у оквиру обиљежавања Дана Републике, посјетио Трећи пјешадијски Република Српска пук у бањолучкој касарни „Козара“.

понедељак, јануар 8, 2018 / 18:22

„Било ми је задовољство обићи пук који наставља традицију Републике Српске, војске која је обезбиједила њено постојање. Недовољан је значај спомен собе која је једино мјесто у којој се налазе имена више од 22 хиљаде и 400 погинулих бораца ВРС који су дали своје животе да би постојала РС и њене институције које нас бране“, рекао је Иванић истичући да официри и војници имају право да обиљежавају 9. јануар.

На питање да ли дефинитивно Трећи пјешадијски пук сутра неће бити на дефилеу поводом обиљежавања Дана Републике Српске, Иванић каже да је све што је имао рећи о тој теми већ рекао, због чега „данашњи и сутрашњи дан не би тиме оптерећивао, осим ако не буде присиљен“.

Одговарајући на новинарско питање о апелацији Бошњака за оцјену уставности и оспоравање Закона о Дану РС, Иванић је поновио да ће Република Српска имати одговор на то.

„Све зависи како ће се ствари одвијати. Чињеница је да у овом тренутку закон оспоравају, али би било добро да га поштују“, рекао је Иванић и истакао да ће појавити на свечаној академији прославе Дана РС.

Српски члан Предсједништва БиХ је негирао да је са предсједником РС Милорадом Додиком имао кратак непријатан неформални разговор током полагања вијенаца.

„Мислим да разговор уопште није био непријатан, а онај који то тврди треба да каже шта је чуо“, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци.

У бањолучкој касарни „Козара“ новинарима се обратио и замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић који свим припадницима Трећег пјешадијског пука и Србима у Оружаним снагама БиХ честитао Дан Републике Српске, истичући да припадници Трећег пука његују и баштине традицију ВРС која је заслужна за рођендан Републике Српске и њено постојање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *