Италија: Парламент чека гласање за забрану муслиманског вела

Италијанска парламентарна комисија усвојила је данас приједлог закона који женама забрањује да носе велове преко лица на јавним мјестима. Овим приједлогом, који има подршку десничарске коалиције премијера Силвија Берлусконија, обухваћено је ношење бурке, никаба и свих других велова који покривају лице, преноси агенција Анса. Приједлог закона биће стављен на гласање у парламенту послије љетне паузе […]

среда, 3 августа, 2011 / 06:01

Италијанска парламентарна комисија усвојила је данас приједлог закона који женама забрањује да носе велове преко лица на јавним мјестима.

Овим приједлогом, који има подршку десничарске коалиције премијера Силвија Берлусконија, обухваћено је ношење бурке, никаба и свих других велова који покривају лице, преноси агенција Анса.

Приједлог закона биће стављен на гласање у парламенту послије љетне паузе у раду овог тијела.

Белгија и Француска већ су забраниле ношење велова преко читавог лица на јавним мјестима.

Уколико предложене мјере ступе на снагу у Италији, особа која их прекрши платиће казну од 150 до 300 евра и биће осуђена на друштвено користан рад.

Лице које примора другу особу да покрије лице платиће казну од 30.000 евра и моћи ће да буде осуђено на затворску казну у трајању до 12 мјесеци.

Италијанска опозиција гласала је против овог приједлога закона.0 КОМЕНТАРА

  1. Е, ово је добар закон. Ово требамо преписати.

    Ове нинџе комотно могу пљачкати банке 🙂

    То значи да ће Баке и Тешњак платити 30.000 еврића, када им падне на памет да присиле хануму да ова говна метне на себе 🙂