Идете на изборе: Рок за пријаве до поноћи

У поноћ истиче рок за подношење пријава за регистрацију бирача који желе гласати изван БиХ путем поште или у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ у свијету, јављају из у Централне изборне комисије БиХ.

уторак, јул 24, 2018 / 08:21

Портпарол ЦИК-а Максида Пирић подсјетила је да данас истиче рок и за расељене особе у БиХ за промјену бирачке опције, јер имају могућност да бирају да ли желе да гласају за општину пребивалишта из 1991. године или за општину, односно изборну јединицу у којој тренутно имају боравиште.

„Још данас држављани БиХ са бирачким правом у Брчко дистрикту могу се одредити по питању ентитетског држављанства, да би могли остварити бирачко право“, напоменула је Пирићева у изјави Срни.

Она је додала да у 16.00 часова истиче и рок који је остављен политичким субјектима да отклоне недостатке на кандидатским листама које нису овјерене прошле седмице.

Према њеним ријечима, до петка, 20. јула, до 16.00 часова стигло је 52.740 пријава бирача који желе гласати изван БиХ, а до тада су обрађене 29.272 пријаве.

„Од тога, 26.815 задовољавају услове за регистрацију, а 2.457 пријава је имало одређене недостатке и нису се стекли услови да буду регистровани за гласање изван БиХ“, рекла је она.

Пирићева је истакла да се недостаци углавном огледају у томе да није достављен валидан доказ о идентитету, да пријавни образац није потписан или недостаје неки од докумената који требају бити приложени уз образац ПРП-1.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *