И СНСД-у стигли пријетећи мејлови – укључила се полиција

Припадници Полицијске управе Бања Лука провјеравају наводе пријаве у вези са кривичним дјелом угрожавање сигурности запримљене од генералног секретара Народне скупштине Републике Српске.

понедељак, мај 14, 2018 / 18:11

„Обзиром да се провјеравају наводи пријаве и предузимају законом предвиђене мјере и радње с циљем утврђивања свих чињеница и околности нисмо у могућности да износимо више детаља да не би угрозили даљи ток истраге“, саопштено је из Полицијске управе Бања Лука.

Полиција наводе из пријаве провјерава у сарадњи са Управом криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске и под надзором Окружног јавног тужилашта Бањалука.

Одсјек за информационе технологије и техничку подршку Народне скупштине Српске данас је обавијестио генералног секретара да су Клубови посланика НДП-а и СНСД-а примили три мејла неприкладног садржаја.

„Мејлови неприкладног садржаја примљени су у петак, 11. маја, у периоду од 19.20 до 21.00 час. Клуб посланика СНСД-а примио је два, а Клуб посланика НДП-а један мејл“, наведено је у саопштењу.

Сва три мејла наводно су упућена са адреса посланика у парламенту БиХ.

„Након што Народна скупштина Републике Српске добије детаљније информације о овим дописима од истражних органа, оне ће бити представљене јавности“, саопштено је из парламента Српске.

У Клубу посланика СНСД-а у Народној скупштини раније је Срни потврђено да су на званичну мејл добили два писма увредљивог и вулгарног садржаја на рачун ове странке и предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика.

У Клубу посланика су навели да је једно писмо упућено са адресе aleksandra.pandurevic@parlament.ba, а друго са мејл адресе mario.karamatic@parlament.ba.

НДП је претходно саопштио да је на званичну мејл адресу Клуба посланика ове странке у Народној скупштини упућено пријетеће писмо са адресе stasa.kosarac@parlament.ba.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *