Хрватски бјегунац Големовић мирно шета по Бањој Луци

Док хрватски медији ових дана нагађају гдје се налази Дражен Големовић, односно да ли је у Бих или се крије по Хрватској, он се слободно шета по Бањој Луци.

петак, октобар 30, 2009 / 18:45

Док хрватски медији ових дана нагађају гдје се налази Дражен Големовић, односно да ли је у Бих или се крије по Хрватској, он се слободно шета по Бањој Луци.

Јуче је са супругом Данијелом (удовицом бившег мафијашког боса Вјеке Слишка) мирно шетао по главном граду РС, а данас је од 16:30 до 18:00 са супругом и још једним старијим паром, примјећен како сједи у кафе-пицерији Ланголо.
Овај локал се налази преко пута Банског двора у коме се налази Радио-телевизија РС и на 100 метара од зграде у којој је сједиште предјседника РС, Рајка Кузмановића.
Како нико од полицајаца и новинара до сада није препознао Големовића и извјестио о његовом боравку у Бањој Луци, није за сада познато; али зато се Фронтал.РС, као и увијек, труди да буде први и на правом мјесту.
Големовић је оптужен за велике проневјере у предмету ИПСИЛОН који је хрватски УСКОК водио у случају капиларне корупције те за давање мита. У питању је "контроверзни бизнисмен" који се посљедњу деценију бавио некретнинама на ширем подручју Порештине, Бујштине и Опатије. Недавно пуштен из истражног затвора гдје се налазио одлуком Жупанијског суда у Ријеци, а поводом поменуте акције ИПСИЛОН. Осим њега оптужено је још седам особа с подручја Порештине; полицајца, цариника и пореских службеника.
За њим је расписана и потјерница, јер га је хрватска полиција тражила на кућној адреси, недалеко од села Врвари, у близини Пореча, док је он, ево, тренутно у Бањој Луци. Његов адвокат, Љубо Павасовић Витковић, након ове информације, имаће вјероватно и кореспонденцију са судским и полицијским властима РС и БиХ, чију реакцију тек очекујемо.Оставите одговор