Хрватска плијени имовину сестрама Вуковић, којима је породица побијена

Невладина организација Документа – Центар за суочавање с прошлошћу указала је данас на нови правосудно-имовински скандал, чије су жртве сестре Радмила и Мирјана Вуковић из села Медаре у западној Славонији, којима су хрватске снаге у акцији „Бљесак” побиле родитеље и малу сестру. Њихове би некретнине могле „на бубањ” како би Хрватска подмирила трошкове парнице, којом […]

уторак, децембар 18, 2012 / 09:23

Невладина организација Документа – Центар за суочавање с прошлошћу указала је данас на нови правосудно-имовински скандал, чије су жртве сестре Радмила и Мирјана Вуковић из села Медаре у западној Славонији, којима су хрватске снаге у акцији „Бљесак” побиле родитеље и малу сестру.

Њихове би некретнине могле „на бубањ” како би Хрватска подмирила трошкове парнице, којом су оне безуспjешно тражиле надокнаду штете због смрти најближих.

По ријечима Документиног активисте Еугена Јаковчића, сестре Вуковић су најновији случај такве праксе – фамилијама које већ годинама чекају да им државно тужилаштво саопшти ко је одговоран за убиство њихов најмилијих, прије одговора на то питање дође извршни поступак на имовину или слични парнични трошкови.

Општинско тужилаштво у Новој Градишки покренуло је извршни поступак над некретнинама, док с друге стране по питању кривичног процесуирања одговорних за злочин у Медарима предузима тек предистражне радње против непознатих починилаца, рекао је Јаковчић на конференцији за медије.

Подсјетио је да је влада у јулу донијела пропис о отписивању парничних трошкова, али је тај акт у тумачењу врло широк, па треба бити тежак социјални случај да влада отпише парнични трошак.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *