Хрвате политика не интересује, ХДЗ на 6 одсто подршке

ЗАГРЕБ – Опозициону Социјалдемократску партију, у овом тренутку, подржава 16,2 одсто бирача у Хрватској, а владајућу Хрватску демократску заједницу 6,8 одсто, резултат је истраживања које је спровела Хрватска телевизија у сарадњи са агенцијом Хендал.  Према резултатима анкете, ХНС има подршку 3,3 одсто бирача, док је на четвртом мјесту загребачки градоначелник Милан Бандић, кога подржава три […]

понедељак, април 4, 2011 / 17:21

ЗАГРЕБ – Опозициону Социјалдемократску партију, у овом тренутку, подржава 16,2 одсто бирача у Хрватској, а владајућу Хрватску демократску заједницу 6,8 одсто, резултат је истраживања које је спровела Хрватска телевизија у сарадњи са агенцијом Хендал.

 Према резултатима анкете, ХНС има подршку 3,3 одсто бирача, док је на четвртом мјесту загребачки градоначелник Милан Бандић, кога подржава три одсто анкетираних бирача, пренио је Вечерњи лист.

Хрватски медији оцјењују да је забрињавајућа чињеница да је висок број оних који уопште не знају за кога би гласали или који неће изаћи на изборе, а таквих је чак 58 одсто.

Грађани и даље највише вјерују гувернеру хрватске Народне банке Жељку Рохатинском, и чак 33,7 одсто бирача сматра да би он могао Хрватску да извуче из кризе, и желе га видјети као будућег премијера, док он оспорава могућност да се посвети политици пошто напусти банку.

За разлику од Рохатинског, актуелна премијерка Јадранка Косор добила је само пет одсто гласова, а лидер СДП Зоран Милановић 5,3 одсто.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *