Обама почиње предсједничку кампању 20 мјесеци пред изборе

ВАШИНГТОН – Амерички предсједник Барак Обама формално је данас започео кампању за свој реизбор на наредним предсједничким изборима у САД. Он је позвао активисте и присталице који су учествовали у његовој првој предсједничкој кампањи да се поново окупе и помогну му да очува функцију. Званични почетак његове друге предсједничке кампање почиње 20 мјесеци пред изборе […]

понедељак, април 4, 2011 / 18:06

ВАШИНГТОН – Амерички предсједник Барак Обама формално је данас започео кампању за свој реизбор на наредним предсједничким изборима у САД.

Он је позвао активисте и присталице који су учествовали у његовој првој предсједничкој кампањи да се поново окупе и помогну му да очува функцију.

Званични почетак његове друге предсједничке кампање почиње 20 мјесеци пред изборе који ће бити у новембру 2012.

„Ово чинимо сада јер политика у коју вјерујемо не почиње скупим ТВ рекламама или екстравагантностима, већ са вама – са људима који се организују циглу по циглу, разговарају са сусједима, колегама, пријатељима. А таква врста кампање захтијева вријеме да се изгради”, рекао је Обама у поруци присталицама.

Предсједник САД је додао у писму да је попунио неопходна документа Федералне изборне комисије и позвао присталице да посјете његов нови веб сајт за кампању.

На сајту се налази и видео састављен од изјава присталица које свједоче о њиховој подршци Обами.

Тиме што је попунио документа Федералне изборне комисије Обама стиче могућност да почне да скупља новац као неку врсту капаре, а његови савјетници се надају да ће предсједник САД успјети да обори рекорд и за своју кампању обезбиједи више од милијарду долара, наводи агенција АП.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *