Хладан Туш: Ратне заставе у супермаркету

Подстакнут сликом са бањолучког киоска, на којем је у пуној ратној опреми освануо злочинац Јуре Францетић, Бојан Милијашевић нам је јавио да се Прњавору слободно продају застеве тзв. Армије БиХ, Ову заставу данас можемо купити у слободној продаји у маркету „Туш“ на магистралном путу у Прњавору по цијени од 2,50 КМ, као и хрватске шаховнице […]

уторак, јун 11, 2013 / 09:54

Подстакнут сликом са бањолучког киоска, на којем је у пуној ратној опреми освануо злочинац Јуре Францетић, Бојан Милијашевић нам је јавио да се Прњавору слободно продају застеве тзв. Армије БиХ,

Ову заставу данас можемо купити у слободној продаји у маркету „Туш“ на магистралном путу у Прњавору по цијени од 2,50 КМ, као и хрватске шаховнице и друга обиљежја.

– Нико у Прњавору на ово званично није реаговао осим што су негодовали људи, и то већином старија популација – пише Милијашевић, члан Светосавске омладинске заједнизе, уз жал што су се Срби почетком рата, “вођени лошом политиком и погрешним људима“, одрекли ових симбола, те их препустили муслиманима.

Босански муслимани званично усвајају грб Котроманића на бијелој подлози као заставу у мају 1992. године. Грб представља златно обрубљени штит плаве боје, подијељен дијагоналном линијом на два дијела са по три љиљана у оба поља и ова застава била је у употреби све до 1998. године и до усвајања нове.

Под овом заставом  су почињени небројени злочини над Србима, и над самим Прњаврочанима и ово је провокација српског народа, не сам из Прњавора већ и свих других добронамјерних грађана Републике Српске и ово никако не доприноси миру и толеранцији, каже Милијашевић.

У Храму на Вучијаку, на спомен-плочама, уклесано је 626 имена погинулих и несталих бораца из Прњавора. До данас прњаворске власти нису изградиле адекватно спомен-обиљежје, истичући како су имена бораца исписана на плочама у Храму у оближњем селу. Парастос и помен страдалим и несталим, породице организују на централној спомен-костурници у Бањој Луци, јер, како кажу, немају спомен-обиљежје у Прњавору.

Као у случају “Усташке војнице’‘  која глорификује усташки покрет у сред главног града Српске, ово неће изазвати реакцију званичних браниоца Републике Српске, а Фронтал ће оваквим указивањем остати на гласу као главни узурпатор забаве и распиривач духова који се бави стално истим стварима и  смета “да у се у миру боримо за грађанске слободе и будемо безбрижни потрошачи“. У “Туш“-у, по могућности.

Позивамо читаоце да пронађу и усликају заставицу за грбом Војске Републике Српске у супермаркетима и продавницама у Травнику, Зеници, Горажду или било гдје у ФБиХ. Срећни проналазач добиће улазницу за концерт групе Дубиоза Колектив на бањолучком Кастелу.

Посљедња вијест:

Ратни грб Армије БиХ и даље се налази на улазу у зграду Заједничког штаба Оружаних снага БиХ у Сарајеву, супротно наредби начелника Заједничког штаба о уклањању свих обиљежја бивших војски у касарнама у БиХ.

Зграда Заједничког штаба Оружаних снага БиХ носи име припадника Армије БиХ Махудина Дине Магоде, којег припадници муслиманске популације сматрају ратним херојем.

Из Министарства одбране БиХ Срни је речено да се национална обиљежја налазе и на осталим објектима Оружаних снага и да ће ово министарство наставити да интензивно тражи одговарајућа рјешења за такву ситуацију.0 КОМЕНТАРА

 1. Исту заставицу видио сам у „Туш маркету“ у Добоју прије седам дана. Питам продавачицу која ту ради и коју познајем, шта је ово? Каже, послали нам и добро се продаје.

 2. ima jedna radnja koja prodaje suvenire na bascarsiji, izmedju ostalog imaju ratni amblemi svih vojski iz proteklog rata, pa cak i cetnicke kokarde. I niko od tog ne pravi problem. A posto su ljiljani stari Srpski grb ne znam u cemu je problem.

 3. Zmaje, tezge sa ratnim amblemima nalaze se svuda, ima ih i u Mostaru. To je za kolekcionare i ljubitelje oružja.

  Ali u supermarketu gdje kupuješ jogurt? Da li tamo uz kusur slučajno možeš dobiti zastavu VRS?

 4. Ma mozes ti ponuditi “suvenir“ ali su srpska obiljezja fasisticka…sjecate li se?
  Zastupaju interese samo jednog naroda,sjecate se?
  Grbovi i zastave nijesu prikladni ako ne zastupaju interese MHFBH,sjecate li se?

  Da…to ne vazi samo na teritoriji MHFBH nego i na teritoriji Srpske….op….pa naziv entiteta zastupa samo fasizam…

  Naravno,ljiljani pod kojim su klani neprijatelji EU-ropskih integracija i pod kojim se borilo za “legalnu“separatisticku paravojsku jedne paradrzave su sasvim dobrodosli.

  Zaboga,biti Srbin…znaci biti genocidan…sjecate se?

 5. partizan, 11.06.2013. 12:01:34

  Pa da budemo divljaci kao pederalisti?
  Ma jok,nijesmo mi toliko iskljucivi i netolerantni kao pederalisti,samo ukazujemo na neljudskost i dvostruke arsine.

 6. partizan, 11.06.2013. 12:01:34

  Слажем се, пошто не волим да дробим себи у браду, наравно да бих то на лицу мјеста одрадио! Ратне заставе у спомен собе, архиве и тамо гдје им је мјесто, ратна застава нема шта тражити у супермаркетима, сад треба да је купи неки клошар, па се хвалише да је то заробио у рату или на утакмици на трибинама стадиона?

 7. Муштерија је увијек у праву. Није ми додуше јасно да ли смо ми толико огуглали на све, па страни трговински ланац уопште ни не размишља да ли нечим може узбудити и повриједити потрошаче у Српској

 8. Екстра! 😀 Шта је следеће? Мислим да могу понудити гумене реплике одсјечених глава момака из Прњаворске Лаке- сигурно ће и за то бити заинтересованих купаца..

  Шта Партизан-полутановић предлаже да ми, интернет-пичке учинимо по овом питању? 😀 Он на све има мулиетниЋки-прихватљиво рјешење, за разлику од нас сајбер-примитиваца..

 9. Шикуљак- пробај некад бројати рекламе на „хрватском“ на РТРС-у.. запрепастићеш се! Ја сам правио неку личну статистику- једно вече су имали солидних 7/10 (значи само 3 рекламе на не-НДХ језику..) Са друге стране се синхронизује Сека Сабљић (реклама за детерџент за веш..) за тржиште Федерације- да екавица баронице екс-Ју глуме кога, забога, не увриједи!

  Ја свом дјетету пуштам радије цртане „у оригиналу“, на Енглеском- кад већ не може из цртића учити СВОЈ језик- радије нека учи Енглески- новосклепани „бошњачки“ и „НДХ-тица“ јој сигурно никад и нигдје неће користити! А РТРС не гледам ни ја- на ТВ-у сам га „скиповао“, да га не видим ни кад листам канале B-)

 10. Видим немаш никакав конструктиван коментар..као и обично.. 🙂 С тобом и теби сличнима све почиње и завршава на кењању..:)

  Како је кева? Пита ли за мене?.. 😉

 11. Uz svo dužno poštovanje g-dinu Bojanu al ovakav tekst sam i ja mogao poslat Frontalu. Odem u bilo koji veći centar u FBiH i kupim dvije auto zastave ( kako piše na računu ) a onda odem u neki centar u RS-u i slikam na policama zastave , kokarde , knjige…

 12. Kalabalak, 11.06.2013. 13:42:33

  Opet cu se sloziti sa tobom.
  Ovo nam govori u stvari u cijem smo ekonomskom ropstvu.
  Sta nam to dalje govori?
  Ne mozemo zastititi trziste jer nekome u Sarajstanu to ne odgovara(a bogami i nekome kod nas).
  Sta nam to dalje govori?
  Rjesenje bi bilo….B-)

 13. Мислим само да није проблем у „сарајстану“- маркетинг и уређивачка политика РТРС-а се води у БЛ..

  ‘Ајмо даље.. колико нових Конзума је никло у БЛ у задњих пар година?..;)

  Најмањи проблем је нека усташка сликовница на киоску удружења РВИ града БЛ..

 14. Kalabalak, 11.06.2013. 14:31:51

  Kako nije?
  Pa neka mi neko objasni kako kontrolisati uvoz proizvoda u Srpsku?
  Kako kontrolisati bilo sta kad zivimo u jednom sistemu koji je potpuno otvoren za ino upade tipa “Konzum“?

  Jednostavno ne mozes sprijeciti nista jer se to kosi sa zakonima koji su doneseni na nivou BH.(pojedini su nametnuti iz inostranstva).

  Ovako ovdje moze svako da otvori bilo sta,svako moze da kupi i proda bilo sta.Ako neko hoce da nesto proturi ispod tezge,lako to cini jer nema nikakve kontrole uvoza.

  Ajd.sve na stranu ali kako mi mozemo braniti nas grb i nasu zastavu kad je direktiva“dosla sa strane“ od tzv.ustavnog suda BH da su nam neka osnovna obiljezja “protivustavna“.

  Sta onda znaci pisljiva ratna zastava?
  I da se ne pojavljuje okolo,ne vrijedi nam nista kad smo natjerani zvanicno da sklonimo nas vlastiti zvanicni grb;

  http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.plebiscitrs.org/sajt/doc/Image/grb_rs.gif&imgrefurl=http://www.plebiscitrs.org/244//Grb/i/zastava/Republike/Srpske&h=490&w=343&sz=20&tbnid=0s4oYCY70rcPIM:&tbnh=90&tbnw=63&zoom=1&usg=__paLI4M4h7ddBn0S1u-7h88x3Xvc=&docid=_eWiz_5oTeztrM&sa=X&ei=3CK3UfP4JPPE4APLo4DQCg&sqi=2&ved=0CDUQ9QEwAQ

 15. Само сам чекао да се један од дежурних балијетина јави.. 😀 Па ви сте тек асимилирани- ви нисте више ни ‘рваЦко цвијеће- и тај статус сте изгубили.. зато тићу..;) Јер ово су теме које се дотичу само НАРОДА који су старији од ЛЦД телевизора..;)

  Елем..Јахач- нисмо се разумјели- ја сам говорио о руководећим монголоидима и уређивачкој политици РТРС-а. Као да ХТВ-у не треба лова од реклама?! Али условљавају емитовање- синхронизацијом на језик по њиховој жељи 😉

  Што се тиче Конзума по РС-у- мислим да фискални закони не дозвољавају „упаде“ преко Сарајева- све и једна фирма која послује у РС је регистрована у РС-у (значи надлежан је Миле-Ронхил..) И мени је то и ОК- нека дођу, нека отворе маркет, нека запосле људе- али условити (као што и они у ХР условљавају, уосталом..) да МИНИМУМ 30% производа буде из РС-а! Па, пизда му материна, бар воду и млијеко нека набављају локално! Али не- јер и клинци у обданишту знају за чије интересе „Усташа из Лакташа“ ради 😉

 16. Ово су глупости. Много већи проблем је што се Јаница много боље продаје од Витинке.
  Проблем је што је Вучић ‘дисциплиновањем’ врха српског бизниса широм отворио врата посрнулој хрватској привреди која ће имати дупле повластице. Једне као чланица уније, а друге као донедавни члан ЦЕФТА.

  А ви млатите празну сламу што тамо неко продаје неке крпе. Нек’ продаје шта хоће. Кад се може Мајн Кампф продавати, зашто не би могла и застава српске династије Котроманић.

 17. А то што се хрватско млијеко боље продаје од српског је такође врло битно. Али нико не пише о томе. Нико неће да се замјери Вучићу и његовом афлатоксину.

 18. Čovjek je dobro napisao, nije problem u grbu(srpskom naravno) već što piše iznad armija BiH, a pod baš takvom zastavom je pobijeno 626 Srba bas iz tog grada gdje se prodaju slobodno zastave.
  Sramota je što Srbi dopuštaju da im to rade.
  Vi što pametujete, sigurno niste nikog u ratu izgubili ili niste bili ni u k…. kad se ovdje ginulo.

 19. Če gevara ….tih 626 delija sigurno nije poginulo u centru Prnjafora nego vjerovatno negdje u okolici Bihaća …su da kažem nađubrili….s toga što bi reko Mile Perić ratar iz Bijeljine: “ Piii Jebiga !“

 20. Не треба да идемо у стране тржне центре нити да купујемо њихове производе. Све је до појединца.

 21. Балијетино, ђубрили смо и ми земљу усмрдјелим труплима браће ти из Херцеговине и из средње Босне по Игману- али џабе.. на говну би прије нешто никло.. 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *