Хипо банка увела институцију главног економисте

БАЊА ЛУКА/МОСТАР -Бањолучанка Маријана П. Милић именована је за главног економисту Хипо банке за Босну и Херцеговину, чиме је ова финансијска институција, која послује кроз двије банке са сједиштем у Мостару и Бањој Луци, постала прва у финансијској индустрији БиХ која уводи институцију главног екомонисте. Институција главног економисте представља устаљену праксу постојања у свим реномираним […]

четвртак, септембар 30, 2010 / 18:00

БАЊА ЛУКА/МОСТАР -Бањолучанка Маријана П. Милић именована је за главног економисту Хипо банке за Босну и Херцеговину, чиме је ова финансијска институција, која послује кроз двије банке са сједиштем у Мостару и Бањој Луци, постала прва у финансијској индустрији БиХ која уводи институцију главног екомонисте.

Институција главног економисте представља устаљену праксу постојања у свим реномираним глобалним финансијским кућама и водећим међународним организацијама, а од сада и на простору Босне и Херцеговине ова позиција постаје реалност.

“Увођењем институције главног економисте Хипо банка шаље јасну поруку домаћој јавности као и међународним инвеститорима да је Босна и Херцеговина наше примарно тржиште. Банкарски сектор, а са њим и домаћа економија, мора да има стручне анализе и употребљиве параметре на основу којих се могу градити дугорочне инвестиционе стратегије. Хипо банка чини први корак у томе дубоко вјерујући у будућност овог тржишта, које у наредном периоду треба да привуце значајне стране инвестиције.”, кажу у Управи Хипо банке.

Маријана П. Милић дипломирала је на Економском факултету у Бањој Луци, а магистрирала на Сасекс (Sussex)  универзитету у Енглеској. Прије доласка у Хипо банку радила је осам година за Међународни монетарни фонд (ММФ) на позицији економиста-млађи савјетник, и за УСАИД (USAID) као вођа тима једне од компоненти у оквиру пројекта Партнерство за унапрјеђење економских реформи (PARЕ).

„Почаствована сам позивом да се придружим Хипо банци, једној од највећих финансијских институција у овом дијелу Европе.  Моја улога као главног економисте биће да Хипо банци у БиХ обезбиједим стратешку предност у односу на конкуренцију у кључном периоду када БиХ економија пролази кроз турбулентна кретања. Поред пружања услуга   економских анализа и савјетовања за менаџмент Хипо банке,  настојаћемо да континуирано пратимо, анализирамо и пројектујемо макроекономска кретања са нагласком на финансијски сектор.”, каже Маријана П. Милић, главни економиста Хипо банке у БиХ.

“Наши садашњи и будући клијенти имаће могућност приступа нашим анализама и информацијама у циљу доношења квалитетних и правовремених стратешких одлука у њиховом будућем пословању. Такође, редовно ћемо извјештавати јавност, посебно економску заједницу и медије, о свим релевантим активностима на пољу пројекција макроекономских кретања у нашој земљи. “, додаје Милић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *