Хипо банка обиљежава Свјетски дан музике

Студенти Академије умјетности Универзитета Бања Лука, Студијски програм музичке умјетности, обиљежавају 21. јуни, Свјетски дан музике, пригодним мини концертима на неколико локација у Бањој Луци, а једна од њих била је јутрос и централа Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука. Десетак судената ове академије уприличило је једночасовну серију мини концерата испред централе Хипо банке изводећи дјела […]

петак, јун 21, 2013 / 18:23

Студенти Академије умјетности Универзитета Бања Лука, Студијски програм музичке умјетности, обиљежавају 21. јуни, Свјетски дан музике, пригодним мини концертима на неколико локација у Бањој Луци, а једна од њих била је јутрос и централа Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Десетак судената ове академије уприличило је једночасовну серију мини концерата испред централе Хипо банке изводећи дјела умјетничке музике на виолончелу, виоли, флаути, виолини и гитари док су у исто вријеме клијенти банке и грађани Бање Луке радознало пратили несвакидашњи догађај.

Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука као једна од водећих друштвено-одговорних компанија од почетка је, четврту годину заредом, укључена у подршку овом пројекту те заједно са Академијом умјетности додатно помаже афирмацији Бање Луке, која се на овај начин придружује великој породици европских и свјетских градова, који већ годинама празнују и свечано обиљежавају овај дан.

Свјетски дан музике се више од 30 година званично обиљежава и прославља у преко 340 градова и мјеста, у више од стотину земаља свијета. Празник музике је почео да се прославља 1982. године, на иницијативу француског Министарства културе.
 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *