Хале: Надал изгубио, Федерер се провукао

Филип Колшрајбер изненадио Рафаела Надала у трећем колу – 6:3, 6:4 и пласирао се у полуфинале. Федерер једва са Раонићем. Изгледа да се Рафаел Надал много "истрошио" на Ролан Гаросу и зато није добро почео сезону на трави. У "предигри" Вимблдона, у њемачком Халеу, први носилац је изгубио већ у четвртфиналу. Филип Колшрајбер (осми носилац) […]

петак, 15 јуна, 2012 / 19:55

Филип Колшрајбер изненадио Рафаела Надала у трећем колу – 6:3, 6:4 и пласирао се у полуфинале. Федерер једва са Раонићем.

Изгледа да се Рафаел Надал много "истрошио" на Ролан Гаросу и зато није добро почео сезону на трави. У "предигри" Вимблдона, у њемачком Халеу, први носилац је изгубио већ у четвртфиналу.

Филип Колшрајбер (осми носилац) и бранилац титуле начинио је сензацију после само сат и 25 минута игре – 6:3, 6:4.

Домаћи тенисер је спасио све три брејк лопте које је имао Надал, коме је притом два пута одузео сервис из осам прилика, по једном у оба сета, што то му је било довољно за први тријумф над Шпанцем после осам пораза.

Колшрајбер ће се у полуфиналу састати са побједником меча Томаш Бердих (3) – Томи Хас, док ће у другом полуфиналу снаге одмерити Роџер Федедер (2) и Михаил Јужњи.

Швајцарац је спречио сензацију, савладавши Милоша Раонића (5) после много мука – 6:7, 6:4, 7:6. Како су тенисери сервирали говори податак да је Федерер направио једини брејк на мечу (из четири покушаја), док Раонић није имао ниједну брејк лопту!

Михаил Јужњи био је бољи од Радека Штепанека – 6:4, 4:6, 6:4.