Грета у Јазавцу

Представа Грета, страница 89. бави се компликованим односима редитеља и глумца, редитеља и текста, као и глумца и текста. Овај позоришни комад састављен је од осам прича од којих свака осветљава један тип глумца и редитеља. Аутор је узео за основну идеју страницу 89. из Гетеовог “Фауста“ те ју је уоквирио односом редитељ-глумац и свим […]

среда, април 13, 2011 / 20:03

Представа Грета, страница 89. бави се компликованим односима редитеља и глумца, редитеља и текста, као и глумца и текста.

Овај позоришни комад састављен је од осам прича од којих свака осветљава један тип глумца и редитеља. Аутор је узео за основну идеју страницу 89. из Гетеовог “Фауста“ те ју је уоквирио односом редитељ-глумац и свим могућим облицима тог односа.
Текст садржи прегршт типова редитеља и глумаца који су спојени у радној атмосфери “пробе“. Неки од тих типова су: почетници, идеалисти, примадоне,уморни професионалци, скептици, живчана створења… Основна идеја представе је да разоткрије илузију о позоришном чину и да приближи публици рад на стварању представе.

Играју: Владимир Ђорђевић и Сандра Љубојевић
Представа ће бити одиграна у четвртак, 14.04.2011. у 20 часова.
 

Градско позориште Јазавац и ваша цијењена медијска кућа поклањају 2 x 2 улазнице за представу. Имена можете
послати на e-mail gpjazavac@gmail.com. Срећни добитници улазнице могу подићи најкасније 25 минута пред представу.

*Више информација на званичном сајту Градског позоришта Јазавац –  www.gpj.ba

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *