Граве, први на тржишту добровољних осигурања

Компанија "Граве осигурање" Бања Лука остварила је у 2010. години нето профит од 1,017 милиона КМ, што је чини убједљивим лидером на тржишту добровољних осигурања у Републици Српској, изјавио је директор овог осигурања Веселин Петковић. Он је рекао Срни да је у прошлој години износ премије по основу животног осигурања износио 8,566 милиона КМ, што […]

петак, мај 6, 2011 / 11:02

Компанија "Граве осигурање" Бања Лука остварила је у 2010. години нето профит од 1,017 милиона КМ, што је чини убједљивим лидером на тржишту добровољних осигурања у Републици Српској, изјавио је директор овог осигурања Веселин Петковић.

Он је рекао Срни да је у прошлој години износ премије по основу животног осигурања износио 8,566 милиона КМ, што је најбољи резултат од почетка пословања ове компаније у Српској.

"У прва три мјесеца ове године остварили смо око два милиона марака премије, што представља раст од 15,2 одсто у односу на исти прошлогодишњи период. Ове године очекујемо раст премије од најмање 10 одсто и тај план је за сада пребачен", рекао је Петковић поводом крсне славе "Граве-а" Бања Лука Ђурђевдана.

Он је додао да је текућа година започела боље када је у питању продаја животног осигурања и да се осјећа благи опоравак од кризе која је достигла врхунац у претходној години.

"Износ исплаћених одштете био је у очекиваном обиму и исплаћиване су уредно. Значајан податак је да смо у протеклој години исплатили 20 доживљења уговора о животном осигурању, ове године истиче око 30 уговора, што значи да систем функционише.

Граве осигурање АД Бања Лука основано је 2001. године и ове године прославиће 10 година пословања.Оставите одговор