Говедарица: Српска не смије бити жртва туђих интереса

БАЊА ЛУКА – Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица изјавио је данас да РС не смије дозволити да буде жртва туђих интереса, истичући да вјерује да је актуелна власт у Српској добро размислила у ком правцу треба да иде РС. "Надам се да није ничији интерес преношење кризе из Федерације […]

четвртак, 7 априла, 2011 / 17:10

БАЊА ЛУКА – Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица изјавио је данас да РС не смије дозволити да буде жртва туђих интереса, истичући да вјерује да је актуелна власт у Српској добро размислила у ком правцу треба да иде РС.

"Надам се да није ничији интерес преношење кризе из Федерације БиХ у РС, јер је тако нешто непотребно РС, која не смије себи да дозволи да буде жртва туђих интереса или било какве врсте зловоље", рекао је Говедарица данас новинарима у Бањалуци након сједнице Колегијума Народне скупштине РС.

Говорећи о одржавању референдума у РС по питању рада Тужилаштва и Суда БиХ, Говедарица је изразио бојазан да би резултат таковог референдума могао бити упитан.

"Бојим се да је сва ова прича нека врста јоргана за врло лошу економску и социјалну ситуацију у РС", нагласио је Говедарица.

Говедарица је додао да у материјалу којег је предсједник РС Милорад Додик доставио Народној скупштини РС у вези заказивања посебне сједнице парламента Српске нема закључака који треба да попрате ту врсту информације.

"Очекујем да ће у наредна два дана народним посланицима бити подијељен материјал којег је предсједник РС упутио парламенту Српске у вези са заказивањем посебне сједнице", закључио је Говедарица.

Скупштински Колегијум одлучио је данас да у сриједу, 13. априла буде одржана посебна сједница Народне скупштине РС на којој ће, на захтјев предсједника РС Милорада Додика, бити расправљано о "посљедицама антидејтонског и неуставног инсталисања правосуђа на нивоу БиХ и недјеловања Тужилаштва и Суда БиХ у предеметима ратних злочина".Оставите одговор