Голић: Зауставити стагнацију грађевинарства

Министар за просторно уређење, грађевинасртво и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да се настоји наћи најбољи модел за заустављање даљњу стагнације грађевинарства, као и да вриједност извршених грађевинких радова почне да расте. Она је рекла да један од великих проблема лежи и у великој уситњености грађевинских предузећа, додајући да грађевинци, између осталог, шансу […]

понедељак, 27 јуна, 2011 / 13:10

Министар за просторно уређење, грађевинасртво и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је да се настоји наћи најбољи модел за заустављање даљњу стагнације грађевинарства, као и да вриједност извршених грађевинких радова почне да расте.

Она је рекла да један од великих проблема лежи и у великој уситњености грађевинских предузећа, додајући да грађевинци, између осталог, шансу за опоравак требају тражити и у стварању конзорцијума који ће моћи одговорити захтјевима страних инвеститора.

Голићева је најавила да се очекују велики радови на изградњи инфраструктурних објеката, прије свега саобраћајница, као и хидро и термо енергетских објеката.

"То је велика шанса за наше грађевинаре, али само ако се удруже, пошто су захтјеви и стандарди улагача врло високи. Треба да сједну и да се договоре", рекла је Голићева за "Екстра магазин".0 КОМЕНТАРА

  1. Сви смо ми ГОЛИЋИ…битанге, даље руке од хидро и термо енергетских објеката, боље да банкротирамо него да постанемо енергетско робље!
    поред овако зло и наопако високе цијене нафте, само још струја да скочи на исто и можемо комотно напустити своје домове!