"Ривер Плата" у нижем рангу, нереди на улицама Буенос Аиреса

Најмање 25 лица је повријеђено у сукобима на улицама Буенос Аиреса након што је легендарни фудбалски клуб "Ривер Плата" испала у нижи ранг такмичења. Насиље је првобитно избило унутар стадиона након чега су се сукоби између навијача и полиције наставили и на улицама. "Ривер Плати" је била потребна побједа од два гола предности над "Белграно […]

понедељак, јун 27, 2011 / 13:09

Најмање 25 лица је повријеђено у сукобима на улицама Буенос Аиреса након што је легендарни фудбалски клуб "Ривер Плата" испала у нижи ранг такмичења.

Насиље је првобитно избило унутар стадиона након чега су се сукоби између навијача и полиције наставили и на улицама.

"Ривер Плати" је била потребна побједа од два гола предности над "Белграно де Кордобом" али је утакмица завршена неријешеним резултатом од 1:1, што је значило да чувени клуб први пут одлази у Лигу "бе".

Утакмица, која је одиграна на стадиону "Монументал" прекинута је у посљедњој минути због насталог хаоса. Полиција је употријебила водене топове како би "расхладила" навијаче на трибинима, који су изашли и на терен.

Играчи оба тима напустили су терен у пратњи обезбјеђења.

У протеклих неколико седмица навијачи чувеног клуба били су незадовољни низом лоших резултата, захтијевајући оставке руководства.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор