Главаш славио рођендан на слободи

Бранимир Главаш, који је осуђен на осам година затвора због ратних злочина над Србима, пуштен је из затвора у Мостару како би могао да прослави рођендан, пише загребачки "Вечерњи лист". Главаш, који служи казну за ратни злочин у КПЗ у Мостару, пуштен је на привремену слободу прошлог викенда и, како се наводи, вријеме на слободи […]

среда, септембар 28, 2011 / 11:13

Бранимир Главаш, који је осуђен на осам година затвора због ратних злочина над Србима, пуштен је из затвора у Мостару како би могао да прослави рођендан, пише загребачки "Вечерњи лист".

Главаш, који служи казну за ратни злочин у КПЗ у Мостару, пуштен је на привремену слободу прошлог викенда и, како се наводи, вријеме на слободи провео је у мјесту својих родитеља, Дриновцима у општини Груде, гдје је својевремено саградио луксузну кућу.

"Узоран је затвореник и задовољио је све услове да га пустимо на дводневну слободу. Током године сви имају право на недјељу дана допуста", рекао је листу Тахир Ђулић, замјеник начелника затвора.

У Дриновцима је Главаша, како наводи лист, осим родбине дочекао врх Хрватског демократског сабора Славоније и Барање /ХДСБ/ и четрдесетак блиских пријатеља, који су му приредили велику прославу поводом 55. рођендана.

Иако је Главаш наредио да се прослава, која је наводно била прилично весела, не помиње, информација је, ипак, процурила у јавност.

"Његови пријатељи из Осијека дошли су у Дриновце аутобусом. Мало су се задржали код куће, а онда су отишли на вечеру у Тихаљину. Након прославе, неки су остали да спавају у Дриновцима, док су неки спавали у оближњим мотелима у Грудама", рекли су мјештани.

Главаш је 2010. године осуђен на осам година затвора за ратни злочин почињен против српског становништва у Осијеку.Оставите одговор