Генерални директор "Телекома Србије" поднио оставку

БЕОГРАД- Генерални директор "Телекома Србије" Бранко Радујко данас је поднио оставку на ову функцију – преносе београдски медији. Радујко се повукао са функције генералног директора и у наредном преиоду ће замјењивати Драгора Хибера у Управном одбору "Телекома Србија" – јавља Б92. Исти извор наводи да ће се Радујко у будућности бавити менаџментом у приватном сектору. […]

понедељак, 11 априла, 2011 / 18:35

БЕОГРАД- Генерални директор "Телекома Србије" Бранко Радујко данас је поднио оставку на ову функцију – преносе београдски медији.

Радујко се повукао са функције генералног директора и у наредном преиоду ће замјењивати Драгора Хибера у Управном одбору "Телекома Србија" – јавља Б92.

Исти извор наводи да ће се Радујко у будућности бавити менаџментом у приватном сектору.

Бранко Радујко је раније најавио да ће напустити мјесто првог човјека "Телекома", када та компанија буде продата.

Сутра истиче рок који је Влада Србије дала "Телекому" Аустрије да повећа понуду за куповину 51 одсто акција "Телекома Србије".

Славољуб Кандић, предсједник Јединственог синдиката "Телекома Србија", рекао је за "С медиа портал" да их је данас Радујко обавијестио о својој оставци.

"Ми нисмо изненађени. Он је представницима синидката у више наврата најављивао да ће се повући са мјеста генералног директора са завршетком процеса продаје компаније, на било који начин да се она оконча", рекао је Кандић.

Радујко је именован за генералног директора на приједлог Управног одбора ПТТ-а и уз сагласност Владе Србије, у фебруару 2008. године.

Рођен је у Книну 1974. године. По занимању је дипломирани правник и двије године је радио на програмима УНХЦР-а на повратку избјеглица и интерно расељених лица.

Почетком 2002. године постављен је за савјетника премијера Србије Зорана Ђинђића и био је задужен за спровођење националне стратегије за избјеглице и расељена лица и за политику у вези са Косовом и Метохијом.

Послије убиства премијера Ђинђића, постављен је за шефа кабинета премијера Србије Зорана Живковића.

Био је замјеник предсједника Управног одбора "Југоимпорт СДПР", члан Управног одбора ХИП "Петрохемија" и Фонда ПИО, те предсједник Надзорног одбора Гаранцијског фонда Србије.

Радујко је члан Демократске странке.