Гашић и даље министрује, овај пут с Кинезима

Министар одбране Србије Братислав Гашић и кинески амбасадор Ли Манчанг разговарали су у Београду о могућностима инвестирања кинеских компанија у сектор одбрамбене индустрије Србије. На састанку је оцијењено да сарадња Србије и Кине у области одбране прати укупно добре односе двије земље, али да постоји простор за њено унапређење – саопштено је из Министарства одбране […]

понедељак, 21 децембра, 2015 / 18:55

Министар одбране Србије Братислав Гашић и кинески амбасадор Ли Манчанг разговарали су у Београду о могућностима инвестирања кинеских компанија у сектор одбрамбене индустрије Србије.

На састанку је оцијењено да сарадња Србије и Кине у области одбране прати укупно добре односе двије земље, али да постоји простор за њено унапређење – саопштено је из Министарства одбране Србије.

Гашић је захвалио за помоћ посредством многих војних донација које је Кина упутила Министарству одбране и Војсци Србије, укључујући и најновију донацију вриједности седам милиона јуана /око милион евра/.

Он је рекао да је Кина стратешки партнер Србије и један од најпоузданијих пријатеља, што доказује и принципијелном подршком настојању Србије да ријеши ситуацију на Косову и Метохији мирним путем, дипломатским напорима.

Гашић је навео да је пријатељство двије земље потврђено и учешћем војника Србије на паради у Пекингу.