Француска: Нема шенгена за Румуне и Бугаре

СОФИЈА – Француска би могла на неодређено вријеме да одложи пријем Бугарске и Румуније у Шенген зону за слободно путовање без пасошке контроле, пише софијски дневник „Труд“. Десничар Дидие Кентен и социјалиста Жером Ламбер, извјетиоци Комисије за европска питања доњег дома француског парламента, поднијели су 11. фебруара Националној скупштини Француске приједлог резолуције о одлагању чланства […]

недеља, март 6, 2011 / 10:10

СОФИЈА – Француска би могла на неодређено вријеме да одложи пријем Бугарске и Румуније у Шенген зону за слободно путовање без пасошке контроле, пише софијски дневник „Труд“.

Десничар Дидие Кентен и социјалиста Жером Ламбер, извјетиоци Комисије за европска питања доњег дома француског парламента, поднијели су 11. фебруара Националној скупштини Француске приједлог резолуције о одлагању чланства Софије и Букурешта у шенгенски простор.

"Уколико резолуција буду усвојена француски предсједник Никола Саркози ће имати основу за одлагање пријема Бугарске и Румуније у Шенген зону", пише лист "Труд", који располаже копијом текста.

Француска је прва земља која се прошле године супроставила пријему Бугарске и Румуније у Шенген зону током прољећа 2011. године.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *