Француска: Нападамо Либију за неколико сати!

ПАРИЗ – Војни напади на Либију почеће ускоро, „за неколико сати”, и Француска ће у њима учествовати, изјавио је данас портпарол француске владе Франсоа Бароен. Напади ће бити брзо”, рекао је Бароен за радио РТЛ али није желио да прецизира када, на које циљеве и у ком облику ће напади бити изведени. Портпарол француске владе […]

петак, март 18, 2011 / 09:37

ПАРИЗ – Војни напади на Либију почеће ускоро, „за неколико сати”, и Француска ће у њима учествовати, изјавио је данас портпарол француске владе Франсоа Бароен.

Напади ће бити брзо”, рекао је Бароен за радио РТЛ али није желио да прецизира када, на које циљеве и у ком облику ће напади бити изведени.

Портпарол француске владе казао је да та војна интервенција „није окупација либијске територије” већ средство војне природе за заштиту либијског народа „које ће му помоћи да иде до краја у борби за слободу и тиме пад Гадафијевог режима”.

„Оно што се догодило ноћас (усвајање резолуције УН) јесте једна врало важна етапа у односу на рат у Либији и масакр који је починио Гадафи над сопственим народом”, рекао је Бароен.

Он је истакао да у томе треба одати признање улози коју је одиграла Француска и њен предсједник Никола Саркози. Бета-АФП

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *