Посавина: Комшије дочекале Благоја Симића

ШАМАЦ – Благоје Симић, ратни шеф Кризног штаба општине Шамац који је данас пуштен на слободу из затвора у Шкотској, стигао је вечерас, око 21.00 час, у своје родно мјесто Крушково Поље, гдје га је дочекало више од 300 мјештана. На уласку у Крушково поље мјештани су поставили велики натпис "Благоје, добродошао кући", а такав […]

петак, март 18, 2011 / 08:09

ШАМАЦ – Благоје Симић, ратни шеф Кризног штаба општине Шамац који је данас пуштен на слободу из затвора у Шкотској, стигао је вечерас, око 21.00 час, у своје родно мјесто Крушково Поље, гдје га је дочекало више од 300 мјештана.

На уласку у Крушково поље мјештани су поставили велики натпис "Благоје, добродошао кући", а такав натпис стајао је и на његовој родној кући, а у којој данас нико не живи, јер су му родитељи умрли.

У Симићевој пратњи од аеродрома у Београду до Крушковог поља били су супруга Мира, кћерке Александра и Вања, брат Чедомир, некадашњи начелник општине Мирко Лукић и блиски пријатељи.

У Крушковом Пољу Симића су дочекали његов син Александар и некадашњи хашки осуђеник Милан Симић.

Благоје је у родном мјесту срдачно поздравио све присутне и захвалио за дочек, дозволио је медијима да га снимају и сликају, али није давао изјаве за медије, затраживши од новинара да поштују његову приватност.

На уласку у Обудовац дочекао га је импозантан број мјештана који су га срдачно поздравили и зажељели добродошлицу,

На уласку у Шамац код Силоса су га дочекали пријатељи и родбина.

Срна незванично сазнаје да ће породица Симић са својим пријатељима направити дружење у суботу, 19. марта.

Благоје Симић, ратни шеф Кризног штаба општине Шамац, пуштен је данас на слободу из затвора у Шкотској након што је одслужио двије трећине казне коју му је изрекао Хашки суд.

Симић је поподне стигао у Београд авионом из Лондона.

Симић је у Хагу осуђен на 17 година затвора због прогона несрпског становништва са подручја шамачке општине, а након жалбе казна му је смањена на 15 година.

Током робијања у шкотском затвору Симић се бавио изучавањем алтернативне медицине и сликарством.

Благоје Симић (1960), по професији љекар, рођен је у Крушковом Пољу у општини Шамац. Након рата живио је у Србији, у Чајетини.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *