Финкелстин: Наићи ћемо на ванземаљску цивилизацију ускоро

Директор Института за примијењену астрономију при руској Академији наука Андреј Финкелстин очекује да ће човјечанство наићи на ванземаљску цивилизацију у наредних 20 година. Он је, говорећи на међународном форуму посвећеном трагању за ванземаљсаким животом, нагласио да десет одсто познатих планета у галаксији кружи око Сунца и сличне су Земљи. Према његовим ријечима, уколико би тамо […]

уторак, 28 јуна, 2011 / 19:32

Директор Института за примијењену астрономију при руској Академији наука Андреј Финкелстин очекује да ће човјечанство наићи на ванземаљску цивилизацију у наредних 20 година.

Он је, говорећи на међународном форуму посвећеном трагању за ванземаљсаким животом, нагласио да десет одсто познатих планета у галаксији кружи око Сунца и сличне су Земљи.

Према његовим ријечима, уколико би тамо била пронађена вода то би значило да има и живота. Он је истакао да сматра да ће ванземаљци највјероватније подсјећати на људе са двије руке, ноге и главом.

Финкелстин је додао да ће можда имати другу боју коже.

Његов Институт има програм који је покренут шездесетих година прошлог вијека, за праћење и слање радио-сигнала у свемир.0 КОМЕНТАРА