Фарса и трагикомедија: Оснива се изворни ПДП

У Добоју је за сутра најављена оснивачка скупштина ПДП 1999, а као кандидат за предсједника те странке најављен је Синиша Ђорђевић.

понедељак, 11 новембра, 2019 / 17:17

Ђорђевић је до почетка 2019. био предсједник одбора ПДП у Добоју, али се повукао у корист Тихомира Глигорића.

Против Ђорђевића, по занимању адвоката, Центар за хуману политику из Добоја је поднио 2018. пријаву због фалсификовања потписа на пуномоћи. Осим тога, наведено је да је пријављен и због учешћа у превари више десетина купаца станова, напада на судију, пријетњи службеним лицима МУП РС, вријеђања новинара и утицаја на одлуке локалних и ентитетских органа…

ЦХП је од Републичког јавног тужилаштва затражио да од добојског тужилаштва преузме предмете у којима је Синиша Ђорђевић пријављен због учествовања у преносу новца који је у име ЖГП Добој наплаћен од града Добоја без ваљане документације и продаји пословног простора „Јахорина осигурања“ граду Добоју, приликом чега је градски буџет оштећен за 2 милиона КМ.

krivicne prijave protiv advokata

Иако се у неким медијима говори о цијепању ПДП, чини се да је у питању само одвајање дијела одбора у том граду, уз театрално узимање имена старе странке, које је до сад било карактеристично за чланове СДС који су у корист владајуће коалиције покушавали да направе штету бившој странци.

ПДП је у Добоју био у коалицији са СДС, али је након обрта у коме је одбор те странке предвођен Обреном Петровићем прешао у СНСД, из централе ПДП је тражено да странка у Добоју изађе из власти. Дио странке предвођен јединим одборником Слободаном Васиљевићем је уважио то усмјерење, док се предсједник градског одбора ПДП Тихомир Глигорић успротивио. Због тога је одбор распуштен, а Васиљевић је именован за повјереника.

Добој је посебно занимљив град за оснивање странака, па су многи који су умали проблема са регистрацијом странке у судовима других градова, радо користили проходност коју је нудио суд у Добоју.Коментариши