Фајненшел тајмс: Република Српска регија будућности

Републици Српској данас је у Кану уручена награда Фајненшл тајмса за једну од 10 малих регија будућности за 2018/2019. годину, преноси РТРС.

уторак, 13 марта, 2018 / 20:52

​​​Овом наградом Српска је сврстана у 10 малих регија будућности за 2018/2019. годину за стратегију привлачења страних улагања. Додјелу награда организовао је ФДИ магазин, који издаје Фајненшл тајмс.

Подаци су прикупљени за 489 локације (градова у регија) у пет категорија: економски потенцијал, трошковна ефикасност, људски капитал, инфраструктура и пословно окружење. Поред тога, оцјењивана је и шеста категорија- стратегија привлачења страних улагања. У овој категорији биране су најбоље локације за инвестирање између 146 апликација.

Из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу саопштено је да ова награда представља значајну промоцију Републике Српске на међународној мапи локација за инвестирање и резултат је континуираних активности које спроводи Министарство у сарадњи са осталим министарствима и јединицама локалне самоуправе.

Признања су у својим категоријама добили и градови Бијељина и Зворник (за трошковну ефикасност) и Приједор (за трошковну ефикасност и стратегију), које су чланице Сарадничке мреже Министарства. Путем Сарадничке мреже спроводи се програм постинвестиционе подршке инвеститорима, који има за циљ отклањање препрека у пословању и подстицање постојећих инвеститора на реинвестирање, наводе из Министарства.

Из Министарства истичу да се поред овог програма, системски спроводе и други програми привлачења страних инвестиција.Оставите одговор