Лејла, шта брига Фергусона за нашим матичним књигама?

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, разговарала је са амбасадором Велике Британије у БиХ, Њ.E. Едвардом Фергусоном.

уторак, 13 марта, 2018 / 21:30

Амбасадори земаља НАТО свако мало навраћају у министарства у Бањој Луци, при том се из саопштења закључује да причају о стварима које са њима немају ама баш никакве везе, нити се у исте имају било шта петљати. Но, нашим "суверенима" то очигледно ни најмање не смета. Можда улети каква (предизборна) донација?

Са становишта нормалног човјека, а поготово државника, овај састанак је губљење времена.

Саопштење (овај пут без латинице) настављамо у цјелости:

Тема разговора била је реформа јавне управе са посебним акцентом на одредбе Закона о општем управом поступку и Закона о матичним књигама, који су упућени у парламентарну процедуру.

"Ова законска рјешења доносе бројне иновације. Између осталог, нове електронске сервисе и квалитетније услуге према грађанима, што амбасадор Фергусон сматра веома значајним" истакла је министарка Решић, подсјећајући да Велика Британија има квалитетна и дугогодишња искуства у овој области, која итекако могу бити корисна за Републику Српску.

Указано је и на потребу да се што прије заврши и усвоји Стратегија за реформу јавне управе како би се креирао оквир за реформе на свим нивоима власти у БиХ.