Еврочеленџ: Титула Џикићу, Иконић најбољи

Српски тренер Александар Џикић (40 година) одвео је словеначког шампиона Крку до трофеја у Еврочеленџу, по квалитету трећем европском клупском такмичењу. У финалу завршног турнира у Остендеу (Белгија), тим из Новог Места побиједио је Локомотиву из Кубана, тренутно другу екипу руског првенства, са 83:77. Ривал је имао осам поена предности четири минута пре краја, после […]

уторак, мај 3, 2011 / 11:53

Српски тренер Александар Џикић (40 година) одвео је словеначког шампиона Крку до трофеја у Еврочеленџу, по квалитету трећем европском клупском такмичењу.

У финалу завршног турнира у Остендеу (Белгија), тим из Новог Места побиједио је Локомотиву из Кубана, тренутно другу екипу руског првенства, са 83:77.

Ривал је имао осам поена предности четири минута пре краја, после чега је уследила серија Крке од 16:0, у којој је тројка српског плејмејкера Душана Ђорђевића донијела вођство од 81:75.

– Победити овако јаког противника у финалу трофеј чини још вреднијим. Иако сам ја врло емотиван, мој тим никада не паничи. У њему су сви подређени колективу, играче не бирам према националности него према њиховим амбицијама – каже Џикић, који на располагању има само тројицу странаца.

Поред Ђорђевића и Американца Букера, то је Србин из БиХ Горан Иконић, који је проглашен за најбољег играча турнира – у последњој четвртини полуфинала постигао је 24 од својих 26 поена, за побједу од 79:65 против домаћег Остендеа, за који су играла двојица наших кошаркаша, Веселин Петровић (девет поена) и Душан Катнић (четири).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *