Евробаскет: Долазе Паркер, Гасол, Кириленко…

Европско првенство у Литванији осим што ће бити посебно због учешћа 24 тима, могло би да буде и веома неизвјесно, будући да ће готово све репрезентације играти у најјачим саставима. Тони Паркер већ је раније најавио да ће предводити Французе у групи Б, у којој игра и Србија, а готово извјесно је да ће у […]

четвртак, 12 маја, 2011 / 18:25

Европско првенство у Литванији осим што ће бити посебно због учешћа 24 тима, могло би да буде и веома неизвјесно, будући да ће готово све репрезентације играти у најјачим саставима.

Тони Паркер већ је раније најавио да ће предводити Французе у групи Б, у којој игра и Србија, а готово извјесно је да ће у Литванији наступати још двије НБА звезде – Пау Гасол и Андреј Кириленко.

Гасол је после срамног испадања Лејкерса из плеј-офа, најавио новинарима у Лос Анђелесу да ће ово љето провести радно.

Он је најавио да ће после ране елиминације "језераша" имати времена да се одмори, а онда кренути у репрезентативну битку.

"Желим да се борим за Олимпијске игре. Сада ћу имати времена да се одморим и онда неће бити проблем да играм у Литванији", изјавио је Гасол, оставивши ипак промил шансе да та одлука није коначна.

Шпанија ће имати тежак задатак у групи А, јер ће играти са домаћином Литванијом, Турском, Пољском, Великом Британијом и једном од селекција из квалификација.

И узданица Руса Андреј Кириленко наговијестио је учешће на Еуробаскету, који ће бити одржан од 31. августа до 18. септембра.

Ас Јуте, који је последњи пут за репрезентацију наступао на Олимпијади у Пекингу 2008, најавио је да ће се одморити у наредном периоду, како би санирао повреду кољена и спремно дочекао шампионат у Литванији.

Русија ће наступати у групи Д са селекцијама Белгије, Грузије, Словеније, Бугарске и Украјине.Оставите одговор