Естетика убојитог: Руси брендирају тенк Т-72

Руси намјеравају да брендирају чувени тенк „Т-72“, који је развијен и произведен у СССР, видљив овдје на фотографији у позадини службеног возила јединог ћириличног портала западно од Дрине. Пред Клубом ВРС у Бањој Луци, дакако.

петак, јун 22, 2018 / 13:09

Овај тенк је у СФРЈ успјешно копиран уочи Олимпијаде у Сарајеву, под кодним именом М-84, а покушан је и наставак његове производње у погонима у Славонском Броду гдје је склапан, но Хрватска нема ресурса бивше државе, нити свих предузећа, њих преко три стотине, који су учествовали у производњи најбољег тенка социјалистичке Југославије.

Ова руска иницијатива ће озлоједити многе копиранте њиховог дизајна.

Из руске компаније „Уралвагонзавод“ наводе да је у току враћање права на интелектуалну својину борбених машина произведених у СССР-у, према захтјевима руске националне одбрамбене корпорације „Ростекс“.

„Уралвагонзавод“ познат је по производњи и других борбених машина, попут тенка „Т-90“, оклопног возила БМПТ, као и амфибијског борбеног возила „БМП-3М“.

Та фабрика производи и пољопривредне и индустријске машине, међу којима је најпопуларнији трактор „ТМВ-1“.

Претходно су, према налогу „Ростекса“, заштићена права на борбене машине, као што су самоходна хаубица „мста-С“ компаније „Уралтрансмаша“ и систем „тос-1А солнцепек“ из „Омсктрансмаша“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *