Ешдаун – употријебити и војну силу

САРАЈЕВО – Бивши међународни представник у БиХ Педи Ешдаун рекао је да уолико ствари у БиХ буду ишле садашњим током, не искључује ни употребу војне силе. "Међународна заједница мора потпуно другачије дјеловати према БиХ. Мора прецизно рећи да је спремна по сваку цијену, укључујући чак и војну акцију, да сачува територијални интегритет и суверенитет БиХ", […]

петак, 15 априла, 2011 / 09:54

САРАЈЕВО – Бивши међународни представник у БиХ Педи Ешдаун рекао је да уолико ствари у БиХ буду ишле садашњим током, не искључује ни употребу војне силе.

"Међународна заједница мора потпуно другачије дјеловати према БиХ. Мора прецизно рећи да је спремна по сваку цијену, укључујући чак и војну акцију, да сачува територијални интегритет и суверенитет БиХ", рекао је Ешдаун.

Ешдаун је нагласио да ЕУ и САД "морају да се пробуде и схвате да је политика недјеловања у БиХ пропала, јер ако се то не деси ситуација ће бити само гора".

"Надам се да ће се у Бриселу и другим европским пријестоницама коначно пробудити и увидјети у ком смјеру процеси иду. Успостављена је веома опасна динамика у БиХ на свим странама. Међународна заједница мора да се пробуди и дјелује. У супротном, ми мјесечаримо према много опаснијој ситуацији" – рекао је Ешдаун за "Дневни аваз".

Према његовом мишљењу, неке европске земље "изгледа вјерују да је најбоље ништа не радити у БиХ, што је веома опасно".

"Они морају јасно да кажу које кораке БиХ треба да преузме како би постала функционална држава и дио ЕУ. Сусједима, посебно Хрватској и Србији, мора се рећи да се од њих очекује конструктивно дјеловање"- рекао је Ешдаун.0 КОМЕНТАРА

 1. Ситуација постаје зезнута. Ови усрани Британци гдје год се умијешају настаје потоп. Највеће зло човјечанства су надобудни Енглези, који гдје год и шта год да су колонизирали, оставили су иза себе само пакао, бол и патњу. Швабе су оставиле путеве, инфраструктуру, бар нешто, али ови само зло сију. Пазите, ова пијандура којој се нико у РС није супроставио за вријеме мандата ВП, који је имао подршку и М.Додика, урезању СДС-а, он би над нама провео војну интервнецију??? Ђубре једно колонијалистичко, иако не волим Додика и његову политику, са оваквима који само зарађују на нашој несрећи би се тукао и дан и ноћ.Педи, тако му је мати тепал, од миља га звала, право његово име у Републици Српској је педерчина. У Ф БиХ њега зову Педи-Мили, Драги. Мајмун, требало га је рокнути када је био овдје.x-(

 2. Ништа чудно од генетског испрдка, крвавих лордова, који су се башкарили по Индији па се и он тамо искотио, а најкрволочнија нација у историји је америчка, која ће дефинитивно остати запамћена у историји само као најмрачнији период људског рода на планети земљи, британци су њихови одани полтрони и ратни хушкачи, кад све ово сабереш, реално јадни су били наши и партизани и четници за какве крволочне идиоте су се они борили против Нијемаца!

 3. Neka pedi izvadi dokumente, video klipove i zapisnike sa tajnih dogovora sa dodikom kada su skidali SDS i poplašena.
  Misli dodik i snsd pobjeći sa familijama, a nas ostaviti loncu.
  Malo sutra!

 4. pink panter, 15.04.2011. 10:24:13 [2534]
  „Ситуација постаје зезнута. Ови усрани Британци гдје год се умијешају настаје потоп. Највеће зло човјечанства су надобудни Енглези, који гдје год и шта год да су колонизирали, оставили су иза себе само пакао, бол и патњу.“

  Потписујем, с тим што не бих мијешао обичне људе с британском политиком. Али, и нас су бомбардовали због Милошевића, па ћу рећи да не могу „сварити“ оне који су се развијали паразитирањем на штету малих народа, који су имали главну улогу у формирању Краљевине Југославије, који су онемогућили рјешавање српског националног питања, онда када је било вријеме за то. Заиста, ако упоредимо наше крајеве под Аустро-Угарском и колоније које су биле под Британцима, разлика је огромна.

  Радо гледам „Мућке“ и искрено, то је једино што ми се допада у вези с тим острвом.

 5. „…требало га је рокнути када је био овдје“. Занимљив приједлог и ако се опет појави.

 6. ,,или ће нам живот бити цвијеће или нас више бити неће“
  Добра, добра стратегија. Сад још само да се појави нови Гаврило Принцип, па да се историја понови, да имају разлог да нас сатару једном за сва времена…

 7. По познатим сарајевским порталима и форумима се већ припремају за рат и развијају стратегије.

 8. thor, 15.04.2011. 16:47:43

  Сјећам се предизборне емисије из 1996. на СРТ, у којој је први пут на нашој тв гостовао Харис Силајџић. У студију је био и лик из СРС РС, мислим да се презивао Јовановић. Донио три-четири заставице СРС РС и поставио измеђуе себе и Силајџића. Питао га водитељ зашто то, а он каже: „Да се оградим од губине у тору“.

  Наравно, није ништа усмјерено против Вас лично, већ само асоцијација Вашег ника и припреме ратних стратегија сарајевских форумаша.
  Силајџић (и слични са свих страна) су већ тада требали на сметљиште историје, а неке гледамо и данас. Зато нам и јесте тако.

 9. Има разних малоумника, а Педи је један од већих. Његово је прошло.

 10. Ма педи уш-даун је дрогирани педер, против чега ће он војно интервенисати? Па ми немамо војску? а изгледа да је он заборавио да је код нас на власти његов пулен милорад додик, може комотно да нам гађа томахавцима аеродроме Требиње и Соколац!:P

 11. Стара врећа, прашинар у пеМзији, ‘рани козе, па им задиже репове… И успут пријети војном силом!:D:D:D
  Ма коме ти још командујеш сељачино ирска, и баба те ишћерала иза шпорета…B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *