Емил Влајки: Како то мислите, Српска није угрожена споља?

Најјача опозициона странка наново истиче своју небулозну тезу о непостојању вањске угрожености за Републику Српску. Тврди се како је угроженост извана политичка фатаморгана, фиктивни, непостојећи непријатељ и слично. За ту странку, неки интелектуалци и новински кругови који то раде, чине то једино зато како би се маскирала неспособност актуалне власти која је постала антинародна. Оваква, […]

среда, 7 августа, 2013 / 09:19

Најјача опозициона странка наново истиче своју небулозну тезу о непостојању вањске угрожености за Републику Српску.

Тврди се како је угроженост извана политичка фатаморгана, фиктивни, непостојећи непријатељ и слично. За ту странку, неки интелектуалци и новински кругови који то раде, чине то једино зато како би се маскирала неспособност актуалне власти која је постала антинародна.

Оваква, више пута поновљена, искључивост, да не кажемо идеолошко слијепило, на велика врата несвјесно (???) угрожава већински народ у РС и утире пут прекрајању хисторије, садашњости и будућности ове Републике. Погледајмо чињенице ЦЈЕЛИНЕ ДЈЕЛОВАЊА „фиктивног, фантомског вањског непријатеља“:

– БиХ је службено протекторат такозване међународне заједнице која се, претежно, своди на Запад.
– По том основу, на овом подручју су НАТО трупе, МЗ администрација и полиција.
– Од међународне „помоћи“ БиХ, за РС је дато свега 17%.
– НАТО је бомбардирао РС и Србију, и једино њих, тијеком посљедње двије деценије.
– Запад је интензивно демонизирао Србе, и једино њих, а то и даље ради.
– Да би то ефикасно радио, поред медијске пропаганде, основао је и своје судове у иностранству и у земљи који суштински и квантитативно суде ЈЕДИНО Србима.
– У исто вријеме, ослобађају се било какве одговорности оне који су починили злочине над Србима: у Сребреници од 92-95, у „Олуји“, у Добровољачкој, за масакр у Тузланској колони, за злочине над Србима на Космету, и да не набрајамо.
– Високи представници, позивајући се на Бонска овлаштења, десетковали су политичке, демократски изабране кадрове РС.
– Исто су тако лишавали слободе на стотине невиних људи у РС, одузимали им грађанска права, премлаћивали цивилна лица и православне свећенике.
– За Запад не постоје српске жртве које се пужевски споро идентифицирају, а не признају се ни оних (више од) 500 (петсто) логора за Србе који су постојали на територији БиХ од 92-95.
– Србији је на силу одузето 15% њеног територија и од тога је направљена друга албанска држава.
– Разбијена је Југославија на етничким принципима, Албанцима на Космету који је био међународно признат интегрални дио Србије, дозвољено је да се осамостале, али Србима у БиХ, који практично имају своју државу, се то не дозвољава.
– Страни амбасадори у БиХ, отворено, преко појединих медија у РС, зову народ да збаце садашњу власт у Републици Српској.
– Изрежирани протести у Федерацији који су се претворили у талачку кризу, били су представљени од страних званичника у БиХ као „аутентичан глас народа“, иако је само једна нација учествовала у томе.
– У Хрватској, на примјер (и у другим земљама ЕУ), јавно изречене увриједе на рачун високих представника власти, судски се санкционирају. Како би тек прошли они који крајње свјесно лијепе плакате на јавним мјестима гдје се власти, паушално, без правно верифицираних доказа, називају најтежим криминалцима?!
– Што се крије иза западних пројеката о регионализацији БиХ (о разбијању РС на више дијелова), о стварању унитарне државе БиХ, о неподобности актуалног руководства РС „који кочи напредак БиХ“, што се крије иза нових пријетњи Бонским овлаштењима руководству РС, и слично?
– Запад је у свијету организирао на десетине „наранчастих револуција“ (државних удара, посебно у Латинској Америци). Споменимо само покушај пуча у Италији због КПИ педесетих, Чиле 1973., Србију 2000., Украјину од 2006. до данас, покушаје пуча у Бјелорусији, итд.

ОВЕ СУ ЧИЊЕНИЦЕ ТЕК МАЊИ ДИО ОНОГА ШТО БИ СЕ МОГЛО НАПИСАТИ.

Најјача опозициона странка ипак има у нечему право. Странци нису никаква ВАЊСКА опасност. Они већ владају овим просторима, држе БиХ у неоколонијалном положају (протекторат), експлоатирају њене ресурсе преко силом наметнутих пљачкашких приватизација, стимулирају дужничко ропство и, посебно, СВАКОДНЕВНО ПРИЈЕТЕ Републици Српској и оцрњују је преко извјештаја УН и ЕУ.0 КОМЕНТАРА

 1. @herctref, 07.08.2013. 13:23:38
  Nemam namjeru da branim Babalja ajos manje ambasadora ali mi nije jasno zasto smeta ako su se oni sastali kad je poznato da nema iole ozbiljnog politicara u BiH da se nije sastajhao sa raznim ambasadorima a ponajvise sa americkim. Pa zar je Incko veci prijatelj Srba pa nikom ne smeta sto dolazi Dodiku na slavu. Pa neki dan su na Ugru imali privatno druzenje Mun, Incko, Kopanja, Radojicic, Anton, Radmanovic…
  Vi, zaslijepljeni branioci vlasti vidite trun u tudjem oku a u svom balvan ne vidite.

 2. Прастара кинеска пословица каже “ никад брод није потонуо од воде извана, него од оне изнутра“.
  Овај љепотан, потпредсједник, кад се малко усуди да се попишки по власти (случај Вулића), врло брзо дође до себе, сконта гдје се налази, па онда одвали глупост (текст послије прва два реда нисам ни читао) и све укаки. Нама остаје само да одгонетнемо да ли је Влајки пишкио или какио?
  Додуше, ова метода је вазда била логичан слијед када народ и државу доведете до просјачког штапа, таман кад народ сконта да су му потребне двије и по просјечне плате или пет и по просјечних пензија за синдикалну корпу, пожељно је тај исти народ предухитрити и покушати хомогенизирати причом о унутрашњем и спољњем непријатељу који наравно никада не мирују. Још је трагичније кад о спољњем непријатељу почну причати симболи дашка свјежег вјетра, они који су гласали против РС, а за Венс-Овенов план, они који су Вестендорпу достављали спискове некооперативних Срба и сл…….

 3. @racbo, 07.08.2013. 15:45:31
  Rjesenje je vrlo jednostavno, samo treba volje.
  Preduslov je da se srusi ovaj rezim. Drugi korak je zakon o nelegalno stecenoj imovini. Pooduzimati sve za sto se ne moze dokazati da je u skladu sa primanjima. Ali svima bez izuzetka. Po mojoj procjeni pohapsiti jedno 500 ljudi (sad su uglavnom funkcioneri, privatnici bliski rezimu, direktori javnih preduzeca i lokalni funkcioneri. Cast postenim – samo oni koji su se ogrijesili o zakon a oma ih dosta. Onda zabraniti bilo kome da prima dvije plate iz budzeta, da li to bila kombinacija poslanik – direktor, ili profesor – odbornik ili ljekar direktor. Clanovima upravnih i nadzornih odbora isplacivati naknade samo ukoliko nema drugih primanja. To bi znacilo dodatna sredstva u budzet i nova radna mjesta. Ta sredstva usmjeriti u otvaranje novih radnih mjesta. Uprostiti birokratke barijere. I eto za dvije godine pozitivnih rezultata i vracanje vjere i nade gradjanima. A onda kad smo finansijski jaci, manje cemo biti zavisni od MMF-a i svejetske banke a samom tim i manje podlozni ispunjavanju njihovih zahtjeva. Samo ekonomski jaka RS ce biti i politicki jaka i mozda, akobogda, nekad i nezavisna. A ovako dok lopovi i komunisti glume patriote i ekonomski sunovrat i kriminal pokrivaju sijuci strah o neprijateljima koji hoce da nas uniste necemo daleko stici.

 4. Мислим да смо довољно хомогенизовани око питања опстанка Српске, нема те странке која не би била уништена или политичара који не би завршио под земљом у случају издаје.

  Хомогенизација народа треба око тренутно најпречег циља, то је развој привреде, запошљавање и стварна примјена закона, а не декларативно позивање на правну државу.