Економија и државе: САД на првом мјесту, Руси стагнирају

Сједињене државе су и ове године задржале позицију највеће свјетске економије са БДП-ом од 17,5 билиона долара. На другом мЈесту је Кина која има БДП-а од 10 билона долара. Међутим, САД бележи пад БДП-а у односу на прошлу годину (16,8 билиона) док је кинеска економија у порасту (9,2 билиона прошле године), преноси Си-Ен-Ен. На трећем […]

петак, 1 августа, 2014 / 15:53

Сједињене државе су и ове године задржале позицију највеће свјетске економије са БДП-ом од 17,5 билиона долара. На другом мЈесту је Кина која има БДП-а од 10 билона долара.

Међутим, САД бележи пад БДП-а у односу на прошлу годину (16,8 билиона) док је кинеска економија у порасту (9,2 билиона прошле године), преноси Си-Ен-Ен.

На трећем мЈесту је економија Јапана (4,8 билиона) а слиједе Њемачка (3,9 билиона), Француска (2,9 билиона), Велика Британија (2,8 билиона), Бразил (2,2 билиона), Италија (2,2 билиона), Русија (2,1 билиона) и Индија (1,9 билиона).

Осим Кине, у односу на прошлу годину раст биљеже Јапан, Њемачка, Француска, Велика Британија, Италија и Индија, док је руска еконимија у стагнацији.Оставите одговор