Џомбићева прехлада

Гледајући прије неколико мјесеци гостовање Александра Џомбића на РТРС-у и интревју који је водио са водитељком Вањом Фуртулом помислио сам да би премијер ускоро могао да се прехлади или да га „ухвати“ ишијас. Пише: Небојша Вукановић Био сам пријатно изненађен отвореношћу водитељке која је својим неугодним питањима и упорним инстистирањем на одговорима презнојила изненађеног премијера […]

среда, 27 фебруара, 2013 / 08:56

Гледајући прије неколико мјесеци гостовање Александра Џомбића на РТРС-у и интревју који је водио са водитељком Вањом Фуртулом помислио сам да би премијер ускоро могао да се прехлади или да га „ухвати“ ишијас.

Пише: Небојша Вукановић

Био сам пријатно изненађен отвореношћу водитељке која је својим неугодним питањима и упорним инстистирањем на одговорима презнојила изненађеног премијера који очито није очекивао овакав дочек на „свом“ јавном сервису.Одмах сам помислио како је велики шеф дао миг својим поданицима да Џомбића пусте низ воду и да га означе као главног кривца за тешку ситуацију и нагомилане проблеме.

Нисам очекивао да ће цијелу Владу захватити грип (ваљда некад сазнамо да ли је био свињски или птичији) и да ће више послушних министара из редова владајуће странке бити приморано да абдицира и прихвати одговорност за неуспјехе и лош рад. Џомбић и пар његових сарадника је жртвовано иако је свима јасно да они нису главни кривци јер су као лутке и марионете морали да раде по диктату и инструкцијама које су стизале из Централног комитета владајуће странке.

Након губитка ослонца у Србији и подршке коју је имао од утицајних амбасада и страних дипломата које су му помогле да дође на власт, предсједника је очито ухватила велика паника јер је увидио да је вода дошла до ушију као посљедица осионости, вишегодишњег бахатог и неодговорног понашања. Систем је почео да пуца по свим шавовима, а очито да је предсједник направио листву жртвених јагањаца који ће ускоро бити изведени пред олтар камера дворских медија и линчовани као једини кривци који су тобож иза очију оца нације крали народ и државу.

За очекивати је да наредних мјесеци крену масовне акције хапшења појединих функционера и медијске представе која ће имати за циљ да гладне грађане преведе из царства стабилности, напретка и угодности у нови имагинарни и праведни свијет борбе са криминалом и корупцијом.

Пуно је кредита испуцано, лажни патриотизам и референдумско предизборно србовање је излизана трака на коју се више не могу упецати наивни гласачи, па је потребно направити нови спин за кратко вријеме. За повјерљив посао увијек се бирају најоданији сарадници који су спремни на све жртве како би се сачувало царство које је мукотрпно стварано 20 година. Уз то за очекивати је да се по моделу ријеке Дрине и предавања природног богатства у руке мултинациоанлних компанија обезбједи подршка још неких утицаних земаља, па да тако Турци почну градити наше ауто-путеве среће и задовољства, или да Руси из семберских нафтних поља почну правити цјевовод до европских индустријских центара.

Нова лица у накарадном систему и у било ком паковању не могу направити никакав искорак, па је сулудо очекивати било какав напредак и побољшање живота код већине грађана који воде живот на ивици. Искрено се надам да нови прости план обмане, који се лако може прозрети из авиона, овај пут неће преварити потребну већину.

Грип који је захватио Владу могао би имати контраефекат, направити раскол и мноштво незадовољних у ЦК СНСД, и умјесто ојачања ослабити владајућу странку. Можда предстојећа хапшења створе и одличне свједоке сараднике у неком будућем времену који ће спашавајући своју главу бити спремни да проговоре о уиграним пословним шемама и комбинацијама, дворским фирмама, швајцарским, кипарским и њемачким тајним рачунима…

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *