Џомбић: Нећемо правити сметње стратешком партнеру око Фабрике дувана

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да Влада неће правити сметње ако добије стратешког партнера који ће одржати производњу и запослити раднике у бањалучкој Фабрици дувана. Џомбић је рекао да преговори између предузећа "Антонић трејд" и компаније "Булгари тобако" о преузимању фабрике за сада иду у добром правцу, али да не зна завршне […]

четвртак, 27 децембра, 2012 / 18:10

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да Влада неће правити сметње ако добије стратешког партнера који ће одржати производњу и запослити раднике у бањалучкој Фабрици дувана.

Џомбић је рекао да преговори између предузећа "Антонић трејд" и компаније "Булгари тобако" о преузимању фабрике за сада иду у добром правцу, али да не зна завршне детаље.

Коментаришући СДС-ов приједлог Закона о испитивању поријекла имовине, премијер је рекао да нема ништа против доношења таквог закона и да о томе треба да се одреди Народна скупштина.

"Тај закон је могао да буде усвојен и 2004. године, ми знамо зашто се предлаже сада. Ако треба може да се почне од испитивања моје имовине. Скупштина ће се дредити о томе и мислим да ту нема никаквих проблема", нагласио је Џомбић новинарима у Бањалуци.

Небојша Антонић, власник "Антонић трејда", који је купио Фабрику дувана, понудио је раније Влади Српске споразуман раскид уговора да би била спашена радна мјеста.

"Антонић трејд" купио је у септембру 2006. године 55 одсто државног капитала у Фабрици дувана Бањалука за 2,1 милион КМ.

Правобранилаштво Републике Српске поднијело је почетком октобра прошле године тужбу против "Антонић трејда" из Лакташа због кршења уговора о приватизацији Фабрике дувана Бањалука и затражило накнаду штете од 4,3 милиона КМ, уз тужбу и раскид приватизационог уговора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *