Душан Јањић основао Нову социјалдемократију Србије

Странка Нова социјалдемократија Србије (НСД) одржала је јуче оснивачку скупштину на којој је њен челник Душан Јањић представио програмску декларацију за бољи живот у Србији.

понедељак, 28 марта, 2011 / 12:25

„Србији треба обнова политицког вођства, јер влада Мирка Цветковића нема визију. Ради се о странци која је дуго спремана и која представља интересе оних који живе од свог рада. То није странка која ће заступати само интересе сиримашних него свих оних који су нешто допринијели својим радом”, рекао је Јањић.

Према његовим ријечима, циљ НСД-а је да понуди владу у сијенци – владу која има стратешки план за развој државе и визију, коју ниједна влада у последњих 20 година није имала и због чега су прављене прогрешне процјене и земља гурнута у сиромаштво.

„Желимо да пробамо да на изборима понудимо сопствену листу, јак тим и да онда правимо коалицију са странкама која прихвате наше принципе – четири договора – о новом Уставу, заштити државне, приватне и задружне имовне, потпуној реконстуркцији полиције, Бије и правосуђа, као и свођења функције председника у нормалне оквире и јачање владе”, казао је Јањић.

„НСД је странка модерне љевице која има јасну визију и људе чистих биографија који су за социјалну правду и бољу и богатију, нормалну Србију”, рекао је Јањић и изразио жаљење што и послије десет година мора да се говори да се жели живјети као сав нормалан свијет.

На скупштини су као пријатељи нове политичке опције уцествовали Зоран Дракулић, предсједник и власник „Ист поинт” холдинга, и стручњак за пољопривреду Захарије Трнавчевић.

Јањић је најавио да би до 1. маја та странка требало да представи и своја кадровска рјешења и стратешке партнере.

Јањић је на скупштини оцијенио да ће парламентарни избори бити расписани за крај фебруара или почетак марта идуће године, и да је до тада потребно омогућити фер услове за њихово одржавање кроз сређивање бирачког списка, регулисање финансирања странака и стварање медијских слобода.

„Наш циљ је и да помажемо предсједнику Борису Тадићу да до избора дође кроз нормалне токове а не кроз хаос”, рекао је Јањић, који је рекао да себе види као будућег предсједника Србије.

Говорећи о евентуалним постизборним коалицијама, Јањић је навео да Нова социјалдемократија Србије не може да сарађује са Српском радикалном странком.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *