Држава помаже Чавићу, припреме у Србији

БЕОГРАД – Министарка омладине и спорта Србије Снежана Самарџић Марковић потписала је данас са пливачем Милорадом Чавићем уговор о стипендирању за спортско усавршавање као заслужним спортистом. Такође је потписан и уговор о учешћу у финансирању пројекта „Златна медаља” на Олимпијским играма у Лондону 2012. године. Самарџић Марковић је рекла да ће на основу споразума о […]

понедељак, април 4, 2011 / 17:13

БЕОГРАД – Министарка омладине и спорта Србије Снежана Самарџић Марковић потписала је данас са пливачем Милорадом Чавићем уговор о стипендирању за спортско усавршавање као заслужним спортистом.

Такође је потписан и уговор о учешћу у финансирању пројекта „Златна медаља” на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Самарџић Марковић је рекла да ће на основу споразума о стипендирању Чавић добијати око 60.000 динара мјесечно, док ће други уговор Чавићу омогућити да се без брига и оптерећења припрема за Олимпијаду у Лондону.

Она је прецизирала да ће Чавић добити из буџета осам милиона за припреме за Лондон, уз још 2,6 милиона који обезбјеђује Олимпијски комитет Србије.

Захваљујући се на помоћи, Чавић је нагласио да ће му значити да се припрема у Србији, гдје ће му бити лакше јер ће имати подршку најбољих пријатеља и породице.

„То ће ме учинити јачим”, рекао је Чавић који је нагласио да се годинама припремао у иностранству, а сада ће имати прилику да се први пут у каријери припрема у Србији.

Он је истакао да се успијешно опоравља од операције леђа и да је недавно на тренингу остварио одличан резултат на 100 метара делфин.

„Знам да ћу бити спреман за медаљу у Лондону”, закључио је Чавић.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *