Друг члан библиотеке: Шефик примио људе из зграде са натписом "српски злочинци"

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић примио делегацију Националне и универзитетске библиотеке Босне и Херцеговине. То је оно аустроугарско здање, на којем стоји натпис – српски злочинци и који је нова, проеуропска, љевичарска градоначелница Карић, коју Бања Лука зове у посјету, децидно одбила да уклони.

петак, 11 јуна, 2021 / 12:37

Иначе, као и Земаљски музеј, Хисторијски музеј, БХРТ… и ову библиотеку плаћају својим порезом грађани Републике Српске, али се ове институције одазивају само на команду друга члана Џафија.

Понекад и друга члана Комше. Српски представници у тзв. заједничким, да простите, органима – апсолутно ништа не раде да ове установе натјерају на уважавање реалитета како их финансира српски народ.

Зато је могуће ово, односно да траже паре, приликом чега сами показују почасну чланску карту која је исписана искључиво латиничним писмом:

Делегација Националне и универзитетске библиотеке Босне и Херцеговине (НУББиХ) информисала је члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића о својим активностима, као и о проблемима који проистичу из неријешеног правног и финансијског статуса.

Члан Предсједништва БиХ Џаферовић је дао пуну подршку Националној и универзитетској библиотеци Босне и Херцеговине, казавши како је ријеч о институцији од изузетног значаја за државу која мора добити подршку свих нивоа власти, све док се на државном нивоу не утврди трајно рјешење које јој по закону припада.

Директор НУББиХ др Овчина захвалио је члану Предсједништва БиХ Џаферовићу на покровитељству свечане академије организоване прошле године поводом 75. годишњице постојања и рада НУББиХ, те му је овом приликом уручио почасну чланску карту НУББиХ.

У делегацији Националне и универзитетске библиотеке, поред директора др Исмета Овчине, биле су мр Биљана Зарић, руководитељка сектора Развој и образовање НУББиХ, те Адиса Жеро, руководитељка сектора Набавка, обрада, периодика и службене публикације НУББиХ.